در تجلیل از سه چهره ماندگار اندیشه و هنر مطرح شد

در تمام عمرتان بدون لحظه زندگی كرده اید؟

در تمام عمرتان بدون لحظه زندگی كرده اید؟ كادو دونی: غلامحسین ابراهیمی دینانی با اشاره به اینكه زمان ما را پیر می كند اما پیر نمی گردد، اظهار داشت: چه كسی از لحظه می تواند بیرون رود. لحظه جاودانه است. در تمام عمرتان بدون لحظه زندگی كرده اید؟ آیا لحظه گذرنده است یا جاودانه؟ هر دو! گذرنده جاودان! همیشه در حال زندگی كن جاودانه باش! در لحظه. مثل خیام. كتاب های فلسفی خیام و رباعیات او را بخوانید تا قدردان حال باشید و جاودانه شوید. این نقد بگیر و دست از نسیه بدار...، منكر معاد نیست، بلكه منظورش لحظه است.


به گزارش كادو دونی به نقل از ایسنا، به نقل از روابط عمومی فرهنگ سرای ارسباران، غلامحسین ابراهیمی دینانی - فیلسوف - در برنامه «مفاخر ماندگار» پس از اجرای موسیقی كیوان ساكت در وصف این هنرمند موسیقی بیان كرد: اگر یك عالم فیزیك بخواهد این نواختن را تحلیل كند چیزی جز سیم و چوب و نهایت علم فیزیك نمی گوید. صوت در عالم زیاد است اما چه برانگشتان ساكت مستولی شد كه سبب حال آمدن ما شد؟ علوم پاسخ این پرسش را نمی دهد. من می گویم غیبی است. غیب همین جاست، كه می آید روی سر پنجه ماهرانه استاد ساكت و با شما سخن می گوید. این ساز سخن می گوید. مرحوم شهریار با سازش سخن می اظهار داشت: داند حال زار من امشب سه تار من/ چون مایه تسلی شب های تار من/ افسانه شب استاد شهریار را بخوانید. شهریار فوت كرده است اما با ما سخن می گوید.
این فیلسوف با اشاره به اینكه جاودانگی پشت كوه نیست، افزود: این فكر وهمی است كه جاودانگی جای دیگری است. همه چیز جاودانه است و البته گذرنده. آیا خدا ساكت است اصلاً؟ جوشن كبیر را خوانده اید؟ ناطق، رحیم وكبیر وجود دارد اما خدا ساكت نیست. كل یوم فی شان، یوم نه روز بلكه یعنی لحظه. آیا در افعال خدا تكرار است یا خیر؟ از ازل تا ابد، دو فعل شبیه در افعال خدا نیست. خدا بدیع است تازه تر از خداوند چیزی نیست. هر تازگی از خداست. حال آیا خدا تازه است یا تازه ها خداوند است!؟ بیزارم از آن كهنه خدایی كه تو داری/ هر لحظه مرا خدای دیگرستی! و زبان، مظهر تجلیات خدایان است. زمان خدا نیست، مظهر تجلیات لایتناهی خداوند است و این تجلی از ازل است. همین كلمه ازل را نمی شناسیم.
دینانی اظهار داشت: میلیاردها سال پیش؟ پیش از این میلیاردها، چیزی یعنی نبود؟ زمان بی آغاز و بی انتها است. هرآنچه آغاز ندارد، بنا بر قاعده فلسفی، آخر ندارد. نه آغاز دارد و نه آخر. اما خدا اول است اما آخر ندارد. همه چی از اوست و همه چی به او بر می گردد. مرغ باغ ملكوتم نیم از عالم خاك/ چند روزی قفسی ساخته ام از بدنم/ و همه چیز جاودانه است و انسان بزرگترین مخلوق خداوند است. انسان جهان را می فهمد آنرا رصد می كند. آیا انسان كهكشان را رصد می كند یا كهكشان انسان را رصد می كند؟ فهمنده بالاتر است یا آنچه فهمیده می شود؟ شما جهان را می شناسید و تصرف می كنید در جهان و البته برخی اوقات تصرفات بی جا می كنید. شما هر كدام كه اینجا نشسته اید یك عالم هستید! هر كدامیك از شماها بزرگ هستید! این تفكر فلسفی است و منافاتی با علم ندارد و انسان جاودانگی دارد و جاودانگی وی در سخن است.
او بیان كرد: سعدی و حافظ آیا زنده نیستند؟ قرآن زنده است. سخن زنده است و نمی میرد، هرچیزی را می توان كشت. آیا كسی می تواند سخن را با بمب یا شمشیر نابود كند؟ اما سخن می تواند بمب را نابود كند؟ سخن جاودانه است. یك گفته داریم یك گفتن، گفته ها فراوان هستند، حالا اگر بتوانیم دستگاهی اختراع نماییم، گفته ها را در فضا بازیابی نماییم، زیاد است اما گفته شده ها محدودند. اما گفتن نامحدود است و همه گفته را می توان ضبط كرد اما گفتن شما نامحدود است. به زندگی جسمانی وابستگی ندارد، بلكه با مرگ انسان گفتن تمام نمی گردد و انسان اهل گفتن است.
این فیلسوف اظهار داشت: درود به روان حكیمان گذشته. بعضی می گویند انسان حیوان اجتماعی است یا انسان حیوان اقتصادی می باشد برخی هم می گویند انسان حیوان فرهنگ ساز است. البته همه اینها هست. قدیمی ها چیزی نگفتند، جز اینكه انسان حیوان سخنگو است. آیا سخنگویی بهتر است یا ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگ سازی و سیاسی؟ همه این مولفه ها از فروع سخن گفتن است و سخن از جاودانگی است.

زمانی كه خودكار آمد، برایم عجیب بود مدادی آمده كه تمام نمی شود
نصرالله افجه ای- خوشنویس پیشكسوت- هم بعنوان سخنران دیگر این برنامه بیان كرد: در دل این سالیان دراز، یادم نمی آید از چه زمانی به این هنر مشغول نبودم. من از دورترین زمان مشغول این كار بودم. حوادث زیادی برایم پیش آمد.
وی همینطور به خاطراتش اشاره نمود و اضافه كرد: زمانی كه خودكار وارد لوازم التحریر شد، برایم عجیب بود مدادی آمده است كه تمام نمی گردد. این ها مشغولیت ذهنی من بود. مرحوم عرب زاده و كیمیا قلم استادان من بودند. گرایش نقاشی خط در سال های ۴۰ به بعد كه فعالیت های این چنین پیش آمد توسط پیل آرام و مافی و احصایی، نقاشی خط را آغاز كردیم.
افجه ای افزود: زمانی با مرحوم پرویز كلانتری، دنبال یك عنوان بودم كه بعنوان «خطاشی» رسیدیم و سپس به نقاشی خط رسیدیم كه از آن سال ها این اصطلاح شیوع پیدا كرد. هر دوره ای كه ما كار می كردیم یك نمایشگاه می گذاشتیم كه خودمان را بسنجیم. گالری های قدیم فعالیت های زیادی می كردند و یاد سهراب سپهری بخیر كه در آن دوره من با او همكاری می كردم.


چیزی برای من شیرین تر از آن نبود كه...
شكوه نوابی نژاد- متخصص مشاوره و روانشناسی- هم اظهار نمود: نیم قرن است افتخار دارم با خانواده ها و جوانان ایران زندگی كنم وبه مشاوره پرداختم. بخشی تربیت مشاوره است اما بخش دیگری همدلی با خانواده ها است. لحظاتی كه در كنار خانواده ها بودم شیرین بود اما در درون این همیاری، تلخی هم وجود داشت. همه این شادی ها و غم ها، لذت بخش بود. چیزی برای من شیرین تر از آن نبود كه با دانش خود بتوانم مانع از هم گسستگی خانواده ها شوم. این كار پنجاه ساله، انسان را فرسوده می كند اما اثرات معنوی این راه من را سر پا نگه داشته است.
محمود اسعدی- مدیر و سردبیر نشریه چهره های ماندگار- اظهار داشت: من در خلال این سه دهه، تلاشم شناسایی چهره های ماندگار علم و فرهنگ بود. اول تلاش كردم بشناسم و بعد بشناسانم. هدف اصلی این بود كه نه تنها دیده شوند بلكه افكار و آثارشان هم منتشر شود. رسانه ها خیلی نقش دارند در این زمینه كم كاری فراوان است در این مدت ۲۴۰ چهره شناسانده شدند و با استفاده از مجله چهره های ماندگار كه با دست خالی منتشر می شود، این راه را ادامه دادم و وجود تكنولوژی می تواند این شرایط را تلطیف كند.
او افزود: فلسفه با طعم شكلات، فیلمی است كه در جریان سفر با دكتر دینانی به فرانسه ساخته شد و از شبكه چهار پخش گردید. قدردانی از بزرگان یك وظیفه ملی، میهنی و دینی ماست چونكه فرهنگ پاسخ به خواست های اجتماعی است. ما می خواهیم این برنامه را به طورمستقل ادامه دهیم و از همه مردم می خواهم ما را یاری كنند.
در برنامه «مفاخر ماندگار» ویژه تجلیل از مشاهیر معاصر ایران كه روز گذشته در فرهنگ سرای ارسباران برگزار شد، با حضور سیدمحمود دعایی - مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، علی شیرازی - خوشنویس، غلامرضا نامی گرافیست، محمود اسعدی مدیرماهنامه چهره های ماندگار و محسن سلیمانی رییس فرهنگ سرای ارسباران از تندیس استاد دینانی رونمایی گردید و لوح تقدیر به سه چهره ماندگار عرصه فرهنگ و هنر شكوه نوابی نژاد، نصرالله افجه ای و ابراهیم دینانی تقدیم شد.






1397/07/28
20:22:47
5.0 / 5
5322
تگهای خبر: تخصص , رسانه , سفر , شادی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است