صدر از كجا به صداوسیما آمد و به كجا رفت؟

صدر از كجا به صداوسیما آمد و به كجا رفت؟ به گزارش کادو دونی ورودش به تلویزیون و صحبت از فوتبال، به واسطه چهره و کلام متفاوتی که با دیگر کارشناسان ورزشی صداوسیما داشت، از همان ابتدا نظرها را به خود جلب کرد. خودش این گونه می اظهار داشت که «ورودم به صداوسیما در ابتدا عده ای را با این علامت سؤال مواجه کرد که این دیگر از کجا آمده که در مورد فوتبال صحبت می کند اما بعدها گفتند که طی نظرسنجی هایی که انجام شده، خیلی ها استقبال کردند که یکی از زاویه زندگی به فوتبال می پردازد.»


به گزارش کادو دونی به نقل از ایسنا، صدر که لیسانس اقتصاد دانشگاه تهران بود و فوق لیسانس شهرسازی دانشکده هنرهای زیبا را داشت، هشت ساله بود که برای اولین بار به امجدیه رفت تا فوتبال ببیند. بعدها که بزرگ تر شد، در بحبوحه انقلاب، باز هم به امجدیه می رفت اما این دفعه با انگیزه ای دیگر به نام «عکاسی» تا اتفاقات سیاسی آن دوران را ثبت و تصویر کند؛ «به عکاسی علاقه مند بودم. به امجدیه می رفتم و با دوربین ۸ میلی متری از تظاهرات و تیراندازی ها فیلمبرداری می کردم. حالا آن فیلمها در انباری خانه مان است اما تمایل ندارم که به آنها رجوع کنم، چونکه همیشه رو به جلو حرکت کرده ام.»
صدر این نگاه رو به جلو را در برابر نوشتن درباره سینما در نشریه های تخصصی هم داشت. زمانی پای ثابت مجله فیلم بود و برای اولین بار در سال ۶۲ در این نشریه نوشت؛ هنگامی که برای نخستین بار نوشته اش را خواند هیجان زده شد اما بعدها که باردیگر آنرا خواند، از متنش لذت نبرد. او بعد از تعطیلی «مجله هفت» که آنرا ناجوانمردانه خوانده بود، دیگر به صورت مستمر درباره سینما ننوشت و معتقد بود دیگر دوران آن گونه نقدها به سر آمده است.
اما آنچه بیشتر از همه صدر را به چهره ای شناخته شده برای مردم تبدیل کرد، حضورش در برنامه های تلویزیونی و صحبت از فوتبال و زندگی در کنار چهره ای به نام عادل فردوسی پور بود.
صدر در دهه ۹۰ در خیلی از برنامه های زنده فوتبالی در شبکه سه سیما حضوری پررنگ داشت. جام جهانی ۲۰۱۸ بود که او با حضور در ویژه برنامه فردوسی پور (سال ۹۷)، به همراه محمدرضا احمدی در استودیو و محمدحسین میثاقی (گزارشگر)، پای ثابت نقد خیلی از فوتبال ها بود.
او زمانی در برنامه های «نود» فردوسی پور هم حضوری فعال داشت و معتقد بود که «این برنامه از فراموش شدن فوتبال جلوگیری می کند». می اظهار داشت: «متاسفانه فوتبال ایران به خودی خود نه زنده هست و نه پویا اما «نود» نقاط تاریک و سیاه این رشته ورزشی را با نگاهی نقادانه به تصویر می کشد و حفظ توجه به یک رشته ورزشی به خودی خود کاری مهم و شایسته تقدیر است.»
حمایت صدر از فردوسی پور در مقطعی که از جانب سایمون کوپر نویسنده «فوتبال ضد دشمن» به ترجمه غیرقانونی کتابش متهم شد هم برای همیشه در یادها مانده است؛ هرچند که این موضع گیری از جانب بسیاری با انتقاد همراه شد.
البته همکاری این مفسر فقید ورزشی با صداوسیما فقط به برنامه های شبکه سه و عادل فردوسی پور محدود نمی شد. او سال ۹۴ در برنامه «آن سوی نیمکت» شبکه ورزش هم بعنوان کارشناس ثابت حضور داشت؛ برنامه ای که به گواه نظرسنجی های صداوسیما، یکی از پربیننده های شبکه ورزش هم بود. آن سوی نیمکت، رخدادهای فوتبال جهان را با نگاهی به طور عمده تاریخی، جامعه شناسانه و فنی، مورد بررسی قرار می داد.
همکاری با مجموعه مستند تاریخچه شهرآورد فوتبال ایران که توسط مزدک میرزایی برای شبکه مستند ساخته شد و صدر در مقام کارشناس حضور داشت، از دیگر فعالیتهای او با تلویزیون به حساب می آید.
اما با رفتن عادل فردوسی پور و برخی دیگر از چهره های ورزشی تلویزیون از شبکه سه و بر سر کار آمدن مدیران جدید، فعالیت صدر هم در صداوسیما محدود شد. وی در سالهای آخر عمر اغلب در آمریکا زندگی می کرد و همکاری اش با صداوسیما هم تنها به چند ارتباط تصویری با برنامه «فوتبال ۱۲۰» محدود شده بود که تا همین اواخر از جانب فردوسی پور تهیه می شد.
پیام احساسی و امیدبخش فردوسی پور، بعد از اطلاع یافتن از وخیم شدن بیماری صدر و جمله معروف «من عاشق حرکات دست شما در هنگام تماشای فوتبال هستم و امیدوارم تا بهبودی کامل، شرایطی فراهم گردد که باز هم مسابقات حساس داخلی و خارجی را با هم تماشا نماییم.» در هفته های گذشته بارها در رسانه ها و شبکه های اجتماعی دست به دست شد تا یادآور روزهای فوتبالی این دو دوست در صداوسیما باشد؛ سال هایی که به باور فردوسی پور می توانست بار دیگر تکرار شود اما بیماری صدر این اجازه را نه به فردوسی پور داد و نه به خود حمیدرضا صدر.
هرچند صدر پرونده حضور در تلویزیون را خیلی زودتر از این ها بسته بود. او دو سال قبل در پاسخ به این که چرا از صداوسیما رفت، در فضای مجازی چنین اظهار داشته بود: «دیگر کسی حوصله ما را ندارد. در عین حال بی ادعا و بی تعارف، نوبت جوان ها رسیده که لبالب از استعداد هستند.»




منبع:

1400/04/25
21:28:20
5.0 / 5
944
تگهای خبر: تخصص , تصویر , دوربین , رسانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است