باید پشت شیشه کافه ها پوستر بچسبانیم!
به گزارش کادو دونی، یک کارگردان جوان تئاتر از شرایط اجرای تئاتر در مقطع فعلی می گوید و با تشریح محدودیت های فعلی در حوزه اطلاع رسانی می افزاید: به عصر قبل از اینترنت بازگشته ایم و کم کم باید پشت شیشه های کافه ها پوستر نمایش مان را بچسبانیم.
امیرحسین آقایی - کارگردان تئاتر - در گفت و گو با ایسنا با ارائه توضیحاتی درباره ی محتوای اثر نمایشی خود با عنوان «رضا» می افزاید: نمایش ما متشکل از ۹ اپیزود با ۹ قصه متفاوت از آدم هایی است که هر یک به طبقه اجتماعی خاصی تعلق دارند. این آدم ها به دلیلهای مختلف به زیات امام رضا (ع) آمده اند. این قصه ها می توانست در هر جای دیگری هم رخ بدهد. کار ما سفارشی نیست بلکه یک اثر اجتماعی است که قبل از وضعیت اجتماعی فعلی اجرای آنرا شروع کردیم و پس از ۸ اجرا، اتفاقات اخیر رخ داد و تئاتر تعطیل شد.
او که نمایش خودرا در تالار مولوی که در خیابان ۱۶ آذر واقع شده روی صحنه می برد، درباره ی اجرای نمایش در وضعیت فعلی و استقبال تماشاگران توضیح می دهد: پس از ماجراهای اخیر گروه ما نیز گرفتار این دغدغه شد که چه نماییم، آیا مانند خیلی از گروه ها اجرایمان را متوقف نماییم یا روی صحنه بمانیم. در نهایت تصمیم گروه ما این شد که اجرای مان را تعطیل نکنیم. همچنانکه تئاتر در زمان جنگ دوم جهانی یا حتی سال ۵۷ در بحبوحه انقلاب هم تعطیل نشده است. ما معتقدیم به سبب ماهیتی که در ذات تئاتر نهفته است، یک گروه نمایشی می تواند روی صحنه وظیفه اجتماعی خودرا به انجام برساند. بدین سبب با آنکه از جانب سالن هیچ الزامی برای شروع اجرای مان نداشتیم، خودمان به صلاح دیدیم که در همین شرایط روی صحنه بمانیم.
او استقبال تماشاگران را رضایت بخش می داند و می گوید: با آنکه دست مان از نظر تبلیغات بسته است و هر چند در وضعیت فعلی خیلی از تماشاگران حال و حوصله تئاتر دیدن ندارند، ولی هر شب بطور متوسط ۵۰ تماشاگر داریم. یعنی نیمی از ظرفیت سالن پر می شود و این میزان استقبال برای خودمان هم شوکه کننده بود.
آقایی اضافه می کند: وقتی تصمیم به اجرای تئاتر گرفتیم، می دانستیم در این فضای دو قطبی، این اجرا چه پیامدهایی برایمان خواهد داشت؛ چون همین اقدام سبب شده برخی از همکاران خودمان به ما ناسزا بگویند که الان روی صحنه ایم. البته هر یک از ما برای تصمیم هایمان دلایلی داریم که محترم است. ما هم اگر قرار بود در یک سالن خصوصی اجرا نماییم، حتما از تعطیلی تئاتر در این وضعیت استقبال می کردیم، چون می دانستیم با فروش بلیت مان، نمی توانیم اجراه سالن را بپردازیم ولی وقتی در سالن دولتی دغدغه اجاره نداریم، بهتر دیدیم در همین وضعیت هم تئاترمان را اجرا نماییم.
این کارگردان با اشاره به استقبال دانشجویان از این نمایش ادامه می دهد: خیلی مخاطب دانشجو داریم و جالب است که مخاطبان هم مانند ما برای حضور در سالن و دیدن نمایش گرفتار تردید بوده اند اما خوشبختانه از دیدن نمایش رضایت دارند.
او با اشاره به محدودیت های فعلی در حوزه اطلاع رسانی با لحنی طنز آمیز می افزاید: به دوره قبل از اینترنت و عصر پوستر باز گشته ایم. به جز دوستان مطبوعاتی، هیچ ابراز اطلاع رسانی دیگری در دست نداریم و کم کم باید پشت شیشه های کافه فرانسه پوستر بچسبانیم! از جانب دیگر وقتی هم که به فضای مجازی دسترسی پیدا می نماییم، خجالت می کشیم که درباره ی نمایش خودمان اطلاع رسانی نماییم ولی از این که در این مقطع روی صحنه ایم، خجالت نمی کشیم؛ چون خودمان می دانیم چه می نماییم و به کارمان آگاه هستیم.
آقایی در ارزیابی خود از اجرای این نمایش در مقطع فعلی توضیح می دهد: شاید اگر متن دیگری بود، تصمیم دیگری می گرفتیم ولی فضای نمایشنامه ما مناسب امروز است. کارمان حرف هایی دارد که باید در این شرایط شنیده شود. با اینحال می دانیم اجرای تئاتر در فضای دو قطبی فعلی، ریسک بزرگی است. عده ای از همکاران مان فحش مان می دهند و عده ای دیگر تشویق مان می کنند. در کل معتقدم الان نمی توان ارزیابی کرد؛ چون خودمان هم گنگ هستیم و همه چیز مبهم است. فعلا هر شب حدود ۵۰، ۶۰ تماشاگر داریم که عموما نسبت به کار لطف دارند و جامعه آماری ما همین ها هستند ولی نمی توان آنان را به کلیت جامعه تعمیم داد. با این همه قدردان همراهی و همکاری تالار مولوی هستیم که بیشترین حمایت را داشتند و کمترین فشاری هم تحمیل نکردند.
نمایش «رضا» که سرپرست نویسندگان آن جابر رمضانی است، به کارگردانی امیرحسین آقایی هر شب ساعت ۱۸ و سی دقیقه در تالار اصلی مرکز تئاتر مولوی روی صحنه می رود. بلیت این نمایش بوسیله سایت تیوال و نیز در گیشه تالار مولوی به فروش می رسد.
منبع: كادو دونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب