حسینی پور مطرح كرد؛

اصفهان خاستگاه چاپ كتاب در ایران است

اصفهان خاستگاه چاپ كتاب در ایران است كادو دونی: مدیرعامل موسسه خانه كتاب اظهار داشت: اصفهان خاستگاه چاپ كتاب در ایران است و خیلی از آغازین های این كار در اصفهان بوده اند. اهل نظر كه غور و دقت می كنند، متوجه سهم اصفهان می شوند.



به گزارش كادو دونی به نقل از مهر، نیكنام حسینی پور مدیرعامل موسسه خانه كتاب در مراسم اختتامیه جایزه كتاب سال اصفهان، در توصیف جایگاه كتاب در جامعه اظهار داشت: كتاب برترین و مهم ترین وجه و جلوه فرهنگ و تمدن بشریت از ابتدا تا كنون به حساب می آید. زمانی كه انسان بر آن شد اندیشه و تفكر خودرا بر الواح گلین به نگارش درآورد، این ثروت فرهنگی بی همتا ظهور كرد.

وی ادامه داد: كتاب حافظ اندیشه ها و تفكراتی است كه ما از اندیشمندان و عالمان و دانشوران روزگاران كهن تا امروز به یادگار داریم و بهره می بریم. تاریخ ایران زمین نیز، به مثابه یكی از بزرگ ترین تمدن های جهان، افتخارش بدان است كه كتاب و كتابت ریشه در تاریخش دارد و همواره این ثروت فرهنگی نامیرا نزد ایرانی ها صاحب ارج و قرب بوده است.
مدیرعامل خانه كتاب با اشاره به پیشینه كتاب در استان اصفهان اظهار داشت: دیار اصفهان با پیشینه درازدامن خود در عرصه فرهنگ و تمدن، خاستگاه و مهد پرورش دانشوران و ادیبانی چون ابوالفرج اصفهانی است. ظهور مكتب فلسفی اصفهان و بنیادگذاری مكتب «حكمت یمانی» به دست فیلسوف و حكیم پرآوازه یعنی میرداماد و گسترش این مكتب در هنر خطاطی و نگارگری به دست رضا عباسی و دیگران و در فقه به دست محمدتقی مجلسی و محمدباقر مجلسی باعث شده اصفهان در تارك فرهنگ ایرانی و اسلامی جاودانه شده و بدرخشد و موسس بسیاری رهیافت های فكری و ادبی و علمی شود.
حسینی پور افزود: آغازین كتابی كه در ایران چاپ شد زبور داوود یا ساغموس بود كه در اصفهان چاپ شد. اصفهان خاستگاه چاپ كتاب در ایران است و خیلی از آغازین ها در اصفهان بوده است و اهل نظر كه غور و دقت می كنند، متوجه سهم اصفهان می شوند. كتاب هایی كه توسط اصفهانیان در این مكان تاریخی و یا در سایر نقاط جهان و ایران چاپ شده، نشان دهنده سهم اصفهان در گسترش فرهنگ مكتوب است.
وی با تاكید بر جایگاه هنر كتاب آرایی در اصفهان، اظهار داشت: هنر كتاب آرایی اصفهان زبانزد عام و خاص است و الگویی است كه در طول تاریخ از آن تقلید شده است. هنر دست هنرمندان اصفهانی در تذهیب و تجلید و... زینت بخش موزه های بسیاری در ایران و جهان است و همه این ها نشان دهنده ذوق و سلیقه ایرانی و ارزش كتاب نزد ایرانی ها است كه سهم بزرگی از آن ثمره دست های هنرمندان اصفهانی است. موقعی كه ورق می زنیم، تاریخ كتاب و كتابفروشی در ایران را و حتی پیش از اینكه چاپ به ایران بیاید، سهم اصفهانی ها در استنساخ و كپ نسخه های خطی سهم بهادار ای است و این ذوق و پاكیزه نویسی همیشه همراه اصفهان بوده است.

مدیرعامل خانه كتاب افزود: در دوره معاصر باز فرهنگ مكتوب همچنان در دیار نصف جهان بالنده است و شاهد انتشار آثار ارزشمندی هستیم كه آثار برگزیده بیست وچهارمین دوره جایزه كتاب سال اصفهان بهترین گواه در این زمینه است. جایزه كتاب سال اصفهان كه حالا به ایستگاه بیست وچهارم خود رسیده است، شاید به جرئت بتوان گفت پویاترین جایزه كتاب سال استانی كشور است كه به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان استمرار و تداوم دارد و مایه مباهات هم اهل قلم و فرهنگ این استان است هم جامعه فرهنگی كشور. كه امیدواریم این درخت تناور با تلاش و كوشش مسئولان فرهنگی استان و همراهی و حمایت اهل قلم و دیگر نهادها به راه خود ادامه دهد و مایه گسترش و شكوفایی فرهنگ مكتوب در درجه اول و در درجه دوم ایران عزیز باشد.
حسینی پور اظهار داشت: رسم جایزه دادن را كه از رسم های نیكوست خوب یاد گرفته ایم حالا چه از غرب یاد گرفته باشیم چه آنچه خود داشت از بیگانه تمنا می كرد. در زمان های قدیم رسم بر این بود كه شاعران را برای شعر جدید و نابشان صله می دادند و بدین سان شاعری را بر شاعر دیگری برتری می نهادند. خلعت و صله جایزه ای بود امیرانه كه در رواج شعر و شاعری اهمیتی بسزا داشت. این رسم بیشتر از ۱۳۰۰ سال در ایران سابقه داشته و پایدار بوده است. چندسالی است كه نگاه به پدیدآورندگان استان های مختلف كشور مورد توجه قرار گرفته و به خصوص با حضور دكتر سیدعباس صالحی این نگاه جدی تر شده كه امیدواریم برای اهل قلم استان ها سودبخش و سبب ارتقای آنان و خلق آثار نو شود. جایزه كتاب باید به نویسندگانی اهدا شود كه رنج برده اند، دود چراغ خورده اند و از حمایت های دولتی باز بهره نبرده اند.

ایشان سپس به نمایش گزارشی اجمالی درباره روند داوری و ارزیابی آثار در بیست وچهارمین دوره جایزه كتاب سال اصفهان، پرداخت و اظهار داشت: دبیرخانه جایزه كتاب سال جمهوری اسلامی ایران با دعوت و همكاری ۵۷ تن از استادان دانشگاهی، حوزوی و پژوهشگران مراكز مختلف پژوهشی و علمی این كار را به سرانجام رساند. در این دوره، ۸۲۵عنوان كتاب به دبیرخانه رسیده كه بعد از آنكه سوژه بندی و لیست نویسی، در مرحله اول با حضور دو داور در گروه های مربوطه مورد داوری و ارزیابی قرار گرفت و در نهایت ۵۰ عنوان كتاب به مرحله دوم راه پیدا كرد.
مدیرعامل خانه كتاب درانتها اظهار داشت: در مرحله دوم باز سپس ارزیابی دقیق و علمی هر كتاب توسط حداقل دو تن از داوران، درنهایت ۱۱ عنوان كتاب، «برگزیده» و ۱۴ عنوان كتاب «شایسته تقدیر» شناخته شدند. از میان آثار برگزیده ۷ اثر تألیف، ۳ اثر ترجمه و ۱ اثر تصحیح هستند. همین طور از میان آثار شایسته تقدیر، ۱۱ اثر تألیف و ۲ اثر ترجمه و ۱ اثر تصحیح هستند.

1397/10/20
13:18:04
5.0 / 5
4875
تگهای خبر: انتشار , اهدا , جایزه , شعر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است