انتشار دو اثر سید مهدی شجاعی توسط انتشارات کتاب نیستان
از کرامات شیخ ما مجموعه داستانی سید مهدی شجاعی توسط انتشارات نیستان منتشر گردید و کتاب مردان و رجزهایشان این نویسنده هم به چاپ دهم رسید.
به گزارش کادو دونی به نقل از مهر، «از کرامات شیخ ما» مجموعه داستانی سید مهدی شجاعی توسط انتشارات نیستان منتشر گردید. صدمه شناسی واقع گرایانه و نقد دقیق و موشکافانه مسائل اجتماعی، در چارچوب ادبیات داستانی با استفاده از نثر کهن پارسی و به صورت خاص ادبیات عرفانی از جنس متصوّفه، گامی نوین در عرصه ادبیات داستانی است. اما این تعریف هنوز کامل نیست و همه امتیازات این اثر در این مختصات، خلاصه نمی گردد. آنچه به این اثر، طراوت و جذابیت مضاعف می بخشد، جاری بودن روح طنز در سطر سطر داستان است. جنس قلم در این مجموعه داستان، تقلید یا کپی برداری از یک اثر عرفانی از یک دوره مثل تذکره الاولیا نیست. بلکه ترکیبی تازه است از امتزاج نثرهای مختلف عرفانی در دوره های مختلف تاریخی. و اما آنچه این گونه تازه از ادبیات داستانی بر گرده خود حمل می کند و تحویل مخاطب می دهد، نه مسائل فلسفی و مطالب عرفانی که اسکنی دقیق از پیکر جامعه است و قرار دادن آن به سان آینه پیش چشم مردم. یافتن و نشان دادن مفاسد اجتماعی و سیاسی و اخلاقی است بی آنکه فرد یا جناح خاصی را سیبل قرار دهد و تدافع و مقاومتی برانگیزد یا به ورطه ژورنالیزم متعارف بیفتد. داستان های «از کرامات شیخ ما»، عامل اصلی همه مفاسد و مظالم را جهل و عوامی مردم، قلمداد می کند و این حقیقت را به مخاطب نشان داده است که بازار عوام فریبان تا زمانی سکه است که عوامی وجود داشته باشند و از جهالت خود راضی باشند. اثر دیگری که اخیرا توسط انتشارات کتاب نیستان انتشار یافته چاپ دهم کتاب «مردان و رجزهایشان» نوشته سید مهدی شجاعی است.
این اثر شامل رجزهای شهیدان کربلا در روز عاشوراست که توسط سید مهدی شجاعی جمع آوری و ترجمه شده است. علاوه بر متن و ترجمه ی رجزها، توضیحات و شرح حال مختصری هم درباره ی صاحبان رجزها آمده است. در مقدمه ی کتاب که توسط سید ابوالقاسم حسینی (ژرفا) نوشته شده، بحث رجز از دو منظر لغوی و اصطلاحی به صورت علمی تشریح شده است. در مقدمه ی این کتاب می خوانیم: معمولا رجز خواندن در میدان جنگ، ویژه ی خاصّان و بلند رتبگان اجتماع بود و عوام نوعاً از رجزخوانی بی نصیب بودند. از افتخارات سپاه امام حسین در کربلا همین بود که از خواص و عوام، هر دو در میدان رزم عاشورا رجزهایی روایت شده است. این از آن روست که همه ی آنچه در خواصّ یاران حضرت مایه ی افتخار شمرده می شد، وابسته ی ارزش های معنوی و شرافت روح ایشان بود و همه ی تقوا مداران ولایت شعار، خواه به اصطلاح از خواص باشند و خواه از عوام، در این بهره مشترکند … اما تاریخ عاشورا روایت نکرده است که امویان یزیدی در ذکر اهداف خود به رجزی توسّل جسته باشند
منبع: كادو دونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب