پس از كسب دو پولیتزر توسط فاكنر و آپدایك
برندگان جوایز پولیتزر 2020 عرضه شدند
به گزارش كادو دونی برندگان جوایز پولیتزر ۲۰۲۰ در شرایطی اعلام شدند كه شیوع بیماری كرونا بر اهدای این جایزه هم تأثیر گذاشته است.
به گزارش کادو دونی به نقل از مهر کالسون وایتهد نویسنده آمریکایی بعنوان چهارمین نویسنده ای که حالا دو بار در بخش داستانی برنده جایزه پولیتزر شده است٬ بعنوان برنده بخش ادبیات انتخاب گردید.
این نویسنده آفریقایی-آمریکایی برای رمان «نیکل بویز» که درباره سو استفاده از پسران سیاه پوست در مدرسه اصلاح نوجوانان در فلوریدا است٬ جایزه بخش پولیتزر داستانی را از آن خود کرد.
وایتهد نیویورکی و ۵۰ ساله در سال ۲۰۱۷ هم جایزه پولیتزر را در همین بخش ادبیات برای «راه آهن زیرزمینی» از آن خود کرده بود.
پیش از او تنها بوث تارکینگتون٬ ویلیام فاکنز و جان آپدایک دو بار این جایزه را در بخش ادبیات از آن خود کرده بودند.
معرفی برندگان پولیتزر چند هفته به علت انتشار کرونا به تعویق افتاد و سال جاری از راه دور از اتاق نشیمن مدیر آن دانا کندی اعلام گردید.
وی یادآوری کرد اهدای پولیتزر از سال ۱۹۱۷ و اندکی قبل از شیوع بیماری آنفلوآنزای اسپانیایی کار خویش را آغاز کرد.
وایتهد پیش تر گفته بود در حالی بزرگ شد که دلش می خواست نسخه سیاه پوست استیون کینگ باشد.
او در «نیکل بویز» یا «پسران نیکل» از داستان ترسناک زندگی در مدرسه پسرانه دوزیر در فلوریدا نوشته است؛ جایی که کودکان برای حداقل اشتباه با خشونت های شدید روبه رو می شدند.
رمان این فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد برای کاوش زیاد برای کشف میزان سو استفاده از یک مدرسه اصلاح در دوران جیم کرو در فلوریدا و در نهایت روایت داستانی از پشتکار٬ عزت و رستگاری بشر شایسته دریافت این جایزه شناخته شد.
در بخش غیرداستانی جایزه به دو کتاب اهدا شد: «نامیرا: رنج٬ صدمه پذیری٬ پزشکی٬ هنر٬ زمان٬ رویاها٬ اطلاعات٬ فرسودگی٬ سرطان و مراقبت» نوشته آن بویر و کتاب «پایان افسانه: از صفوف جلو تا دیوار مرزی در مغز آمریکا» نوشته گرگ گراندین.
از این دو کتاب اولی با تمرکز بر وحشیگری بیماری و روال سرمایه داری در مراقبت از سرطان در آمریکا تاکید دارد و دومی درباره افسانه آمریکایی گسترش بی حد و حصر است.
در بخش شعر هم جریچو براون برای مجموعه شعری «سنت» این جایزه را دریافت کرد.
در بخش زندگینامه «سونتاگ: زندگی و حرفه اش» نوشته بنجامین موزر بعنوان برگزیده انتخاب گردید.
پولیتزر تاریخ هم برای «طعم شیرین آزادی» به کیلب مک دانیل رسید.
در بخش موسیقی این جایزه برای «اپرای سنترال پارک» به آنتونی دیویس اهدا شد. وی ماجرای بی عدالتی درباره پنج جوان رنگین پوست را که جرمی مرتکب نشده بودند و به علت خشونت و تجاوز به یک زن در سنترال پارک در سال ۱۹۸۹ محکوم شدند٬ روایت کرده است.
جایزه برنده بخش نمایشنامه هم به «یک حلقه عجیب» نوشته مایکل آر جکسون تعلق گرفت.
منبع: كادو دونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب