هیجان سفیر ایتالیا از یك رویداد سینمایی در تهران
به گزارش كادو دونی سفیر ایتالیا اظهار داشت: «از این كه مجموعه ای از فیلم های ایتالیایی مقرر است در تهران، شیراز و كیش نمایش داده شود، هیجان زده هستم. موجب افتخار است كه نخستین نمایش فیلم ایتالیایی «تعادل» را در ایران و در هفته فیلم ایتالیا داریم.»
به گزارش كادو دونی به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش رسیده، مراسم افتتاحیه «هفته فیلم ایتالیا» عصر پنجشنبه اول اسفند با حضور جزوپه پرونه سفیر ایتالیا، روسو اسپنا رایزن فرهنگی سفارت ایتالیا، وینچنـزو مـاررا فیلم ساز و تهیه كننده ایتالیایی، سیدعلی پاكدامن مدیركل دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه ایران، فیلیپ ابووت گالواو رایزن فرهنگی سفارت برزیل، جعفر صانعی مقدم مدیرعامل موسسه هنروتجربه رضا میركریمی، حبیب رضایی، محمد متوسلانی، فرزاد خوشدست و جمعی دیگر از اهالی فرهنگ و هنر در خانه هنرمندان ایران انجام شد.
در ابتدای این مراسم جزوپه پرونه سفیر ایتالیا ضمن تشكر از همكاری مسئولان فرهنگی ایران با این رویداد اظهار داشت: «از این كه مجموعه ای از فیلم های ایتالیایی مقرر است در تهران، شیراز و كیش نمایش داده شود، هیجان زده هستم. موجب افتخار است كه نخستین نمایش فیلم ایتالیایی «تعادل» را در ایران و در هفته فیلم ایتالیا داریم و ماردا كارگردان این اثر همراه ماست».
او اضافه كرد: «فیلم هایی كه برای این مراسم انتخاب شده از آثار جدید سینمای ایتالیا است و مسائل روز اجتماع را به نمایش درآورده و واقعیت را همانطور كه هست نشان داده است تا خلاقیت و هنر ایتالیا را در فیلم ها به نمایش گذارد».
سفیر ایتالیا سپس به دیگر برنامه های این هفته فیلم اشاره كرد: « قرار نیست در این هفته فقط فیلم نمایش داده شود، بلكه كارگاه آموزشی و تبادل علمی هم داریم تا معرفی خوبی از ایتالیا و سینمای آن صورت گیرد. در واقع این هفته شاهد روابط خوب ایران و ایتالیا دركنار سنت های ایرانی هستیم».
او در پایان اشاره كرد: «پخش فیلم راهی است تا نشان دهیم روابط دوستانه و نزدیكی با ایران داریم و پخش فیلم ها می تواند نمایش گر خلاقیت ایتالیایی ها هم باشد».
در ادامه مراسم پس از نمایش كلیپی درمورد فیلم هایی كه مقرر است در هفته فیلم ایتالیا به نمایش درآیند، جعفرصانعی مقدم مدیر عامل موسسه هنروتجربه، ضمن خوش آمدگویی به هنرمندان و سفرای حاضر در این مراسم اظهار داشت: «موسسه هنروتجربه سینمای ایرانیان طی دوسال گذشته ۱۶ رویداد فرهنگی و هفته فیلم كشورهای فنلاند، ارمنستان، آلمان، برزیل، چین، صربستان، لهستان، هفته فیلم كشورهای اروپایی، شب فیلم مجارستان، گرجستان، برزیل و شب فیلم خانه هنر اروپا و كارگاه هنری جشنواره برلین را برگزار كرده است. انتخاب مناسب فیلم برای این رویدادها با مخاطب شناسی صورت گرفته و این امر سبب اطمینان بخشی بین سفارتخانه ها و سینماگران شده و ناشی از همكاری صمیمانه ما با سفارتخانه ها است».
او در ادامه اضافه كرد: «ارتباط فرهنگی ایتالیا و ایران به گذشته های دور برمی گردد. جاده ابریشم كه راه تبادل كالا و فرهنگ شرق و غرب درگذشته بود، كالاهای فرهنگی را هم منتقل كرد. جاده فرهنگی امروز به خصوص بوسیله سینما امكان تبادل فرهنگی را فراهم نموده است».
صانعی مقدم سپس به آثار انتخاب شده برای هفته فیلم ایتالیا اشاره كرد: « «همان گونه كه باخبر هستید سینمای ایتالیا همیشه مورد علاقه سینماگران ایران بوده و به خاطر نزدیكی فرهنگی همیشه مورد استقبال قرارگرفته و فیلم های این هفته هم این جذابیت را دارند».
مدیرعامل هنروتجربه افزود: «هفته های فیلم زمینه ای فراهم نموده كه سینماگران ایرانی باسایر كشورها درمورد تولید فیلم و سینمای هنری بحث و تبادل نظر كنند. امشب جلسه گفت و گو درمورد تولید مشترك و سینمای ایران ایتالیا پس از نمایش فیلم «تعادل» با حضور كارگردان این اثر و بابك كریمی كه در ایتالیا تحصیل كرده و كارشناس خبره سینمای ایتالیا هست، برگزار می شود».
صانعی مقدم در مورد برنامه های این هفته فیلم در شهرهای دیگر هم عنوان كرد: «به منظور عدالت فرهنگی امكان نمایش فیلم های هفته فیلم ایتالیا در سایر شهرهای ایران مهیا شده و در سینما لبخند كیش و پردیس سینمایی شیراز و خانه هنرمندان به نمایش این فیلم ها می پردازیم. علاوه بر تهران جلسه بررسی سینمای هنری معاصر ایتالیا با حضور آنتونیا شركا و بهتاش صناعی ها در شیراز و كیش همراه سرجیو توفتی برگزار می شود».
او در آخر اظهار داشت: «از مدیریت خانه هنرمندان مجید رجبی معمار و از الهه گودرزی مدیرامور بین الملل موسسه هنروتجربه، تشكر می كنم و امیدوارم از برنامه ها استفاده ببرید».
مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان، در ادامه مراسم ضمن خوش آمدگویی به حضار عنوان كرد: «مهم ترین جنبش اروپا بعد از جنگ جهانی دوم نئورئالیسم ایتالیا بود كه ۱۹۴۲ شكل گرفت. این جنبش تاثیر زیادی بر دیگر كشورها گذاشت و سینمای ایران در دهه سی تحت تاثیر این جنبش بود، فیلم های سینماگرانی مثل مجید محسنی و نصرت كریمی از این نوع فیلم ها متاثر هستند. اثری مثل «دزد دوچرخه» همچون آن هاست».
او اظهار داشت: «عباس كیارستمی و مجید مجیدی با نئورئالیست های ایتالیایی هم افق هستند. اشتراكات زیادی بین فیلم سازان ایتالیایی و ایرانی می توان یافت. سینمای ایتالیا و ایران دو وجه مشترك دارند؛ تصویر كردن طبقه متوسط و فقیر و شاعرانگی».
رجبی معمار به دیگر اشتراكات فرهنگی ایران و ایتالیا هم اشاره كرد: « «شعر مولفه مشتركی بین این دو كشور است همانطور كه فیلمسازان ایتالیا به شعر علاقه دارند و نظریه شعر سینمایی را پایه گذاری كردند، فیلم سازان ایرانی هم به ادبیات تغزلی و كهن علاقمند هستند. شاید برای همین سینمای ایران در جشنواره ونیز ایران از سال ۲۰۰۰ تابحال بیشتر از ۲۵ جایزه دریافت كرده است».
مدیرعامل خانه هنرمندان اضافه كرد: «سینمای معاصر ایتالیا با سینمای معاصر ما پیوند نزدیكی دارد. تصویر طبقه متوسط در فیلم های اصغرفرهادی با سینمای ایتالیا شبیه است. كیارستمی «كپی برابر اصل» را در توسكانی ایتالیا ساخت، امیر نادری «كوه» را در ایتالیا كارگردانی و… جدا از فیلم های بین المللی فرهادی، فیلم «نفس» اثر نرگس آبیار در سینماهای ایتالیا اكران شد».
در آخر رجبی معمار از مدیرعامل هنروتجربه تشكر كرد كه برای چندمین بار امكان میزبانی هفته فیلم را در ایران فراهم نموده است.
هفته فیلم ایتالیا به همت موسسه هنروتجربه سینمای ایرانیان و سفارت ایتالیا در ایران از تاریخ یكم تا هفتم اسفند ۹۸ مصادف با ۲۰ تا ۲۶ فوریه ۲۰۲۰ در شهرهای تهران، كیش و شیراز انجام می شود. در این رویداد هفت فیلم ایتالیایی درخانه هنرمندان تهران و هم زمان در پردیس گلستان شیراز و سینما لبخند كیش به نمایش درمی آید.
منبع: كادو دونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب