نوشته فاطمه سادات میرعالی؛

حوض خون به چاپ ششم رسید

حوض خون به چاپ ششم رسید چاپ ششم کتاب حوض خون ؛ روایت زنان اندیمشک از رخت شویی در دفاع مقدس که تدوین و نگارش آن برعهده فاطمه سادات میرعالی بوده است، به همت انتشارات راه یار منتشر و راهی بازار نشر شد.



به گزارش کادو دونی به نقل از مهر، چاپ ششم کتاب «حوض خون»؛ روایت زنان اندیمشک از رخت شویی در دفاع مقدس که تدوین و نگارش آن برعهده فاطمه سادات میرعالی بوده است، به همت انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد.
«حوض خون»، خاطرات و روایت های ۶۴ نفر از بانوان اندیمشکی درباره فعالیتشان در بخش رخت شویی البسه رزمندگان دفاع مقدس است که فاطمه سادات میرعالی، زهرا بختور، سمانه نیکدل، سمیه تتر، نسرین تتر، مهناز الفتی پور، آمنه لهراسبی و نرگس میردورقی تحقیق آنرا برعهده داشته اند.
فاطمه سادات میرعالی که علاوه بر تحقیق، تدوین کتاب را هم برعهده داشته است، در بخشی از مقدمه خود درباره راویان کتاب این طور نوشته است: «اولِ مصاحبه ها درد و زجرشان توی ذهنم پررنگ بود، اما انتهای مصاحبه وقتی متوجه می شدم هنوز حاضر هستند پای انقلاب جان بدهند، وقتی تلاش می کردند راهی برای شستن لباس های رزمندگان جبهه مقاومت پیدا کنند و برخی از آنها از من می پرسیدند «راهی سراغ نداری بریم سوریه لباس رزمنده ها رو بشوریم؟»، معادلات ذهنم درباره این که افرادی زجرکشیده هستند به هم می خورد. خانم های رخت شویی با وجود همه سختی ها و دردهایی که دیده اند و از نزدیک تکه های بدن شهدا را لمس کرده اند، روح زینبی دارند و با بیان تمام تلخی ها، از شستن لباس رزمنده ها به زیبایی یاد می کنند. اگر غیر از این بود، حالا با وجود ناتوانی، باز پای ثابت فعالیتهای انقلاب نبودند.»
مدتی پیش، رهبر معظم انقلاب در دیدار با دست اندرکاران کنگره شهدای زنجان ضمن اشاره به کتاب «حوض خون»، از آن تمجید کردند.
ایشان در بخشی از سخنرانی شان درباره این کتاب فرمودند: «من اخیراً یک کتابی خواندم به نام «حوض خون» البتّه من در اهواز دیده بودم؛ خودم مشاهده کردم آنجایی را که لباس های خونی رزمندگان را و ملحفه های خونی بیمارستان ها و رزمندگان را می شستند؛ [اینها را] دیدم که این کتاب تفصیل این چیزها را نوشته؛ انسان واقعاً حیرت می کند؛ انسان شرمنده می شود در مقابل این همه خدمتی که این بانوان انجام دادند در طول چند سال و چه زحماتی را متحمّل شدند؛ اینها چیزهایی است که قابل ذکر کردن است.»
همچنین در بخش ضمیمه کتاب، تصویر راویان کتاب به همراه تصاویری از فعالیتهای این بانوان اندیمشکی در دفاع مقدس، شهدای منتسب به آنها و همینطور بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک بعنوان محل رخت شویی البسه رزمندگان آمده است. پوراندخت لین من از راویان این کتاب قبل از انتشار و خدیجه داغری، دیگر راوی کتاب هم مدتی بعد از انتشار کتاب «حوض خون» از دنیا رفته اند.
در بخشی از این کتاب چنین می خوانیم: «هر روز بامداد زود می رفتم بیمارستان راه آهن، به بخش ها سر می زدم، گاهی از پرستارها می پرسیدم: «مجروحی به اسم غلام عباس شیرزادی نیاوردن؟ بچمه اگه آوردنش بگید مادرت چشم انتظارته.» بعد می رفتم رخت شویی. کمی که سرم خلوت می شد، بدون این که کسی متوجه بشود سریع می رفتم بخش ها را نگاه می کردم و برمی گشتم. شب هایی که خانه بودم رادیو گوش می دادم تا شاید خودش را بین اسرا معرفی نماید. با خودم می گفتم اسیر شده؟ مجروح شده؟ شاید هم شهید شده! در بی اطلاعی از پاره تنم هر روز سروکارم با مجروح ها و لباس های خونی و سوراخ شده بود… از اسفند ۶۳ و عملیات بدر، روزها و ماه ها و سال ها را شمردم تا شد پانزده سال. یک روز بیست تا شهید آوردند دوکوهه. دلم بی قرار شده بود. می خواستند آنها را ببرند تهران. از بازار اندیمشک تا دوکوهه، پابرهنه کنار ماشین تابوت های شهدا راه می رفتم و گریه می کردم. پس از مراسم رفتم جلسه قرآن. خانم ها آنجا بهم گفتند: «ننه غلام، چشمت روشن… بالاخره عزیزت رو آوردن. غلام عباسم در میان آن شهدا بود و من بدون این که بدانم، تا دوکوهه بدرقه اش کردم.»
چاپ ششم کتاب «حوض خون» در ۵۰۴ صفحه، با قیمت ۸۰ هزار تومان و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه توسط انتشارات «راه یار» منتشر گردید.


منبع:

1400/09/15
18:35:12
5.0 / 5
801
تگهای خبر: انتشار , تصویر , زیبایی , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است