كاركرد سازمان میراث فرهنگی در كاهش تمایل به خودكشی!

كاركرد سازمان میراث فرهنگی در كاهش تمایل به خودكشی! كادو دونی: یك پژوهشگر اظهار داشت: با فروپاشی شبكه های خویشاوندی، كاركرد سازمان میراث فرهنگی بیش از پیش نمایان می گردد چون با تقویت سرمایه اجتماعی سبب كاهش صدمه های اجتماعی، همچون تمایل به خودكشی می گردد.



به گزارش كادو دونی به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، طرح تحقیقاتی بررسی و مطالعه نقش میراث فرهنگی و احساس هویت ملی به مثابه سرمایه اجتماعی با هدف بررسی وضعیت صدمه شناختی میزان خودكشی در كشور انجام شد. اكبر علیوردی نیا، استاد دانشگاه مازندران كه طرح تحقیقی «میراث فرهنگی و احساس هویت ملی به مثابه سرمایه اجتماعی» به كوشش او انجام شده است، با بیان این نكته كه اجزاء فرهنگ و تمدن تاریخی بخشی از سرمایه اجتماعی است، اظهار داشت: وظیفه سازمان میراث فرهنگی بازیابی بستر جریان ساز سرمایه اجتماعی و فعلیت بخشیدن به آن است و غفلت از منبع عظیم میراث فرهنگی، خود باعث صدمه زایی ساختار اجتماعی و فرهنگی جامعه خواهد شد.
این پژوهشگر اضافه كرد: با گسترش شهرنشینی و فروپاشی شبكه های خویشاوندی و یكپارچگی خانواده ها، لزوم و كاركرد سازمان میراث فرهنگی بیش از پیش نمایان می گردد چون با بازآفرینی و تقویت سرمایه اجتماعی سبب كاهش صدمه های اجتماعی، همچون تمایل به خودكشی می گردد.
او هدف اصلی تحقیق حاضر را بررسی وضعیت صدمه شناختی میزان خودكشی در كشور، شناخت عوامل موثر بر بروز رفتارهای خودكشانه و هم تبیین تمایل نسبت به خودكشی و ایده پردازی خودكشی با تاكید بر نظریه انومی – فشار خودكشی دوركیم و اگنو در سطح خرد و نظریه های سرمایه اجتماعی و اثر بخشی جمعی اعلام نمود.
علیوردی نیا اضافه كرد: این تحقیق علاوه بر توصیف نسبتاً جامع از وضعیت میزان تمایل و ایده پردازی خودكشی در بین شهروندان تهرانی، به دنبال تبیین متغیر وابسته تحقیق هم بوده است.
این پژوهشگر با اشاره به این نكته كه جمعیت تحقیق این پژوهش شامل همه شهروندان بالای ۱۸ سال شهر تهران بودند، اظهار داشت: در سطح خرد، ابزار گردآوری داده های پیمایش در این تحقیق، پرسشنامه بود و در نمونه گیری هم از روش سهمیه ای استفاده شد.
وی با اشاره به استفاده از داده های ثانویه مركز آمار ایران و پزشكی قانونی كشور در سطح كلان اظهار داشت: با عنایت به روند رو به فزونی خودكشی در كلان شهر تهران و بر مبنای یافته های این تحقیق، خودكشی ها در تهران دارای تبیین كاملا متفاوتی از مناطق كمتر توسعه یافته ایران نظیر استان های غربی و جنوبی ایران است.
علیوردی نیا در ادامه تصریح كرد: می توان گفت خودكشی هایی كه در شهر تهران، با عنایت به بالا بودن میزان طلاق و پایین بودن سطح یكپارچگی خانواده و هم رابطه معكوس بین انسجام اجتماعی، احساس هویت ملی و سرمایه اجتماعی با ایده پردازی خودكشی از یك سو و رابطه مستقیم احساس آنومی با ایده پردازی خودكشی از جانب دیگر، رخ می دهند بر مبنای سنخ شناسی دوركیمی از نوع آنومیك و خودخواهانه هستند.
علیوردی نیا اظهار داشت: نتایج تحقیق نشان داد كه با افزایش هویت ملی و انسجام اجتماعی، ایده­پردازی خودكشی افراد كاسته می شود.
به گفته وی، تحلیل داده های ثانویه در سطح كلان هم نشان داده است كه نرخ خودكشی استان تهران در این سال با ۳/۵ كمتر از متوسط نرخ خودكشی در كشور(با نرخ ۵/۵ ) قرار دارد.نرخ خودكشی در استان­هایی كه دارای نرخ طلاق بالاتری هستند، كمتر است همینطور استان­هایی كه نرخ مشاركت اقتصادی زنان در آنها بالا است، نرخ خودكشی كمتری هم دارند.
علیوردی نیا با اشاره به رابطه معكوس سطوح توسعه یافتگی استان­ها با نرخ خودكشی اظهار داشت: هر چه استان­ها توسعه یافته­تر باشند، نرخ خودكشی كمتری هم در آنها مشاهده می­شود.
او در انتها با اشاره به انتشار این تحقیق توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: در انتهای این تحقیق به دلالت ها و الزامات سیاستی برای مدیریت پیشگیری از صدمه های اجتماعی در ایران پرداخته شده است.

1397/05/15
01:02:33
5.0 / 5
4965
تگهای خبر: فرهنگ , میراث فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است