در نشست كمیته مشترك رسانه ای ایران و روسیه عنوان شد

جزییاتی از وضع رسانه ها در روسیه و همكاری با ایران

جزییاتی از وضع رسانه ها در روسیه و همكاری با ایران كادو دونی: در نشست كمیته مشترك رسانه ای ایران و روسیه، جزییاتی از وضعیت رسانه ها در روسیه و همكاری رسانه ای ایران و روسیه عنوان شد.



به گزارش كادو دونی به نقل از ایسنا، نشست كمیته مشترك رسانه ای ایران و روسیه با حضور محمد سلطانی فر معاون مطبوعاتی، الكسی ولین معاون وزیر توسعه دیجیتال، مخابرات و ارتباطات جمعی فدراسیون روسیه، و لوان جاگاریان سفیر روسیه در ایران امروز (۲۱ تیرماه) در معاونت مطبوعاتی برگزار گردید.

الكسی ولین با ابراز خرسندی از اینكه به ایران آمده است، اظهار نمود: نزدیك به ۱۰ رسانه و نمایندگان تلویزیون، خبرگزاری های روسیه، روزنامه های دولتی و دیگر روزنامه ها در هیأت همراه من به ایران آمده اند. برای نخستین بار است كه كمیته مشترك رسانه ای میان ایران و روسیه تشكیل شده است و دو كشور علاقه مند هستند كه در زمینه رسانه با یكدیگر همكاری كنند. ما در نخستین نشست همكاری رسانه ای خود در ۲۳ زمینه همكاری را تولید كردیم و در برنامه ریزی خود میزگردهای رسانه ای، تهیه فیلم و برنامه های كودك را قرار داده ایم، البته برای تبادل فناوری و رسانه ای اگر تجهیزات مدرن وجود نداشته باشد، نمی توانیم كاری انجام دهیم.

او افزود: امكان انتقال مدرن با تجهیزات مدرن بررسی گردید و همینطور بحث دانش افزایی ژورنالیستی را داشتیم كه هر دو كشور اعلام آمادگی كردند. قرار بر این شد كه برای تبادل تجربه ژورنالیستی، خبرنگاران كشور روسیه به ایران و خبرنگاران ایران به روسیه بروند. همینطور افزایش دانش رسانه ای خویش را بررسی كردیم تا بتوانیم به مردم توان تشخیص اطلاعات سالم را بدهیم. ما رویكردها و منافع مشتركی داریم. ایران هم مانند كشور روسیه به اصول كلاسیك ژورنالیستی توجه دارد و این اصول را برپایه ارزش سنتی قرار داده است.



معاون وزیر توسعه دیجیتال، مخابرات و ارتباطات جمعی فدراسیون روسیه درباره حوزه گردشگری اظهار داشت: گردشگری و توریسم سبب می گردد شهروندان دو كشور همدیگر را بهتر بشناسند. ما به ایران آمدیم و از اصفهان بازدید كردیم و پایتخت فرهنگی برازنده این شهر است. در واقع اصفهان و سن پترزبورگ خواهرخواهنده همدیگر هستند و پروژه همكاری مشترك بین این دو را تولید خواهیم كرد، همینطور درباره دریای خزر همكاری رسانه ای می خواهیم داشته باشیم به این مفهوم كه كشور ایران و كشورهایی كه در حاشیه دریای خزر هستند تلاش می كنند اكوسیستم این منطقه را حفظ كنند تا آلوده نشود. ما بسیار علاقه مندیم كه با ایران همكاری داشته باشیم و بر این اساس همایشی در آستاراخان برگزار می شود و مقرر است از نمایندگان رسانه ها دعوت شود كه به این همایش بیایند. همینطور مسابقه ای با مبحث دریای خزر به صورت فیلم و عكس برگزار می شود و در این راستا مذاكرات رسمی ای را با همكاران داشته ایم.

او افزود: رسانه های دو كشور باید سطح توان رقابتی خویش را افزایش بدهند. مذاكراتی كه انجام شده است، قدم مثبتی برای همكاری رسانه ای است و ما روز گذشته با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران دیدار كرده ایم و نتایج مثبتی به دست آمده است.



در ادامه مراسم حمید ضیائی پرور، معاون مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد درباره سیاست های رسانه های روسی در قبال شبكه های اجتماعی سوالی بیان كرد و ولین پاسخ داد: تلگرام یك مسنجر است و رسانه جمعی نیست. ما در روسیه رسانه ها را تقسیم بندی كرده ایم و رسانه های جمعی بعنوان سازمان و شركتی هستند كه اخبار را تولید می كنند و برخی رسانه های دیگر مانند تلگرام، ابزار انتقال اطلاعات هستند. ما بعنوان مقامات روسی اعتراضی به تلگرام نداشتیم تا این مساله پیش آمد كه متوجه شدیم برخی كاربران فعالیت تروریستی انجام می دهند و زمانی كه از رئیس آن درخواست همكاری در این زمینه كردیم با پاسخ منفی مواجه شدیم و به دنبال رجوع به دادگاه بلوكه اش كردیم. این اتفاق فقط در روسیه رخ نداد و در كشورهای دیگری همچون در كشور خودتان هم رخ داده است. مبنای ما این نیست كه تلگرام را به صورت صددرصد منع نماییم بلكه فقط می خواهیم دسترسی به آن محدود شود.

وی افزود: ما در روسیه نمی خواهیم چیزی را فیلتر نماییم كه مردم بتوانند آن را دور بزنند، تصمیم ما این است كه امكان استفاده از محتوای خطرناك را برای عمده مردم ببندیم نه همه مردم. همینطور ما در كشورمان امكان بیزینس غیرقانونی نداریم و كسانی كه می خواهند از تلگرام برای بیزینس استفاده كنند باید در چارچوب قانون این كار را انجام دهند.



ولین در ادامه با اشاره به رسانه های روسیه، اظهاركرد: رسانه ها باید برای تشكیل خود مجوز بگیرند و در فدراسیون روسیه رسانه های جمعی مجوز دارند. هر متقاضی می تواند درخواست مجوز بدهد و ما نزدیك به ۹۰۰ هزار رسانه جمعی را تا به امروز در روسیه ثبت نام كرده ایم. كسانی كه برای تولید سایت درخواست می دهند، ما باید در طول یك هفته پاسخ آن ها را بدهیم، اگر این اتفاق نیفتد می توانند به دادستانی رجوع كنند و آن ها مقام مسئول را احضار كرده و جواب می خواهند، اگر كسی برای گرفتن مجوز ثبت نام نكند نمی تواند ابراز وجود كند و از برخی مزایا محروم خواهد شد.

او افزود: اگر رسانه ای ثبت شده باشد و سوالی از مقام دولتی داشته باشد و آن مقام به سوال او پاسخ ندهد آن رسانه می تواند به دادستانی مراجعه نموده و دادستان مقام دولتی را موظف به پاسخگویی خواهد نمود در صورتیكه رسانه های ثبت نشده از چنین مزایایی برخوردار نیستند. رسانه هایی كه ثبت شده باشند حتی اگر به آن نشست دعوت نشده باشند، می توانند به راحتی در نشست های مطبوعاتی حضور پیدا كرده و سوالات خویش را مطرح كنند. در صورتیكه چنین چیزی در مورد رسانه های ثبت نشده وجود ندارد. در واقع رسانه های ثبت نشده نمی توانند ابراز وجود كنند و همان گونه كه نویسندگانشان خویش را به ملزم به پاسخگویی نمی دانند كسی هم خودش را ملزم به جوابگویی به آنها نمی داند. همینطور رسانه های ثبت شده از مهر كیفیت رسانه ای برخوردار می باشند كه چنین چیزی باز هم در مورد رسانه های ثبت نشده وجود ندارد.



او افزود: ما رویكرد رسمی داریم و بر این باور هستیم كه اخبار واقعی را برپایه حقیقت به مردم انتقال بدهیم و تلاش می نماییم نتایج اقدامات كشورهای دیگر را در رسانه های خود منعكس نماییم. همینطور پیامد تصمیم های كشورهای غربی را هم توضیح می دهیم. سانسور در رسانه های غربی به شكل جدیدی بوجود آمده است به این مفهوم كه آن ها ژرونالیست های حرفه ای را تحریم می كنند و به آن ها ویزا نمی دهند تا به كشور آن ها سفر كنند به علت اینكه خبرنگاران وقتی در این كشور حضور پیدا می كنند، نظر خویش را بیان كرده و آن ها نمی خواهند این اتفاق بیفتد. خیلی از كشورهایی كه در صد سال اخیر پروپاگاندای شدیدی داشتند روند سیاسی جدیدی را در پیش گرفته اند و فقط نقطه نظر خاصی را بیان می كنند، ازاین رو خبرنگاران ما توسط آن ها وارد لیست سیاه می شوند تا مطلبی را نگویند.

او افزود: ژورنالیست شدن سخت شده و چندصدایی باید در رسانه ها وجود داشته باشد به علت اینكه رویكردهای مختلفی در دنیا وجود دارد و ما باید همه را انعكاس دهیم.

معاون وزیر توسعه دیجیتال، مخابرات و ارتباطات جمعی فدراسیون روسیه با اشاره به فعالیت های رسانه ای خارجی در كشور روسیه، اظهار داشت: در روسیه یك روال عادی كاری وجود دارد و شبكه های خارجی در كشور ما حضور دارند و زمانی كه شبكه آن ها ثبت بشود و مجوز بگیرند در مجوز آن ها بیان می گردد كه محدود به انتقال اطلاعات هستند و با این شكل كار خویش را شروع می كنند. همینطور آژانس های خبری در كشور ما می توانند حضور داشته باشند و ما مجوزهایی را به آن ها عرضه می نماییم و در واقع وظیفه تولید اطلاعات را ندارند. اگر آژانس خبری می خواهد اطلاعات را بفروشد، باید بعنوان شركت تجاری ثبت گردد و مالیات بدهد.

او درباره آزادی های رسانه در روسیه، اظهار داشت: آزادی رسانه ها در روسیه در قانون اساسی با چند عامل تضمین شده است، در قانون اساسی موادی بوجود آمده است كه هیچ كس حق ندارد به رسانه های دولتی دستور كاری را بدهد و مسئولیت كار رسانه ها با سردبیر است. همینطور در روسیه سانسور ممنوع شده است.



ولین افزود: رسانه های چاپی ما در حال كاهش است و ۷ درصد تیراژ ما در هر سال كم می گردد و مخاطبان این رسانه ها وارد اینترنت می شوند و تعدادشان هم در حال افزایش می باشد و نزدیك به یك میلیون نفر از سایت ها دیدن می كنند.

او با اشاره به وضعیت تلگرام در كشور روسیه افزود: تصمیم بلوكه شدن تلگرام با دستگاه قضایی بود و هیچ مسنجر دیگری در روسیه بلوكه نشده است. چند میلیون در روسیه كاربر تلگرام هستند و زمانی كه تصمیم به بلوكه شدن تلگرام گرفته شد، نزدیك به ۱۰ تا ۲۰ درصد كاربرانش را از دست داد. اما از آنجائیكه به دنبال استفاده از فیلترشكن ها و وی پی ان ها نمی توان متوجه شد كاربران با آی پی كدام كشور به تلگرام بازمی گردند نمی گردد آمار دقیقی در مورد تعداد كسانی كه هم اكنون از تلگرام استفاده می نمایند عرضه داد.

او درباره فروش خبر در روسیه اظهاركرد: ما مدل بیزینس اخبار را تغییر داده ایم. ۱۵ سال پیش مهم ترین بیزینس در رسانه های جمعی این بود كه اخبار را به رادیو و تلویزیون می فروختند، اما هم اكنون این روند تغییر كرده است. خیلی از رسانه ها و خبرگزاری های جدید بوجود آمده اند كه اطلاعات را روی سایت های خود قرار می دهند، ازاین رو نباید برای فروش اخبار تلاش كرد، بلكه برای انتقال اطلاعات باید تجارت داشته باشیم. فروش اطلاعات هنوز در روسیه وجود دارد، ما زمانی می توانیم اطلاعات را بفروشیم كه اطلاعاتی داشته باشیم كه هیچ خبرگزاری دیگری نداشته باشد و اطلاعات ما هرروزه جدید باشد.

او درباره رویكرد رسانه های روسی درباره رژیم صهیونیستی هم اظهاركرد: رسانه هایی در روسیه داریم كه به اسرائیل انتقاداتی وارد می كنند و درباره آن ها خشن می نویسند، اما ما با همه كشورها رابطه داریم و با اسرائیل هم رابطه دوجانبه داریم. ما هر روز از سمت اسرائیل انتقاد داریم كه چرا راشا تودی موضع حمایت گونه از اعراب و مسلمانان دارد. عده ای هم می گویند چرا شما با اسرائیل همكاری و روابط دارید. این در شرایطی است كه ما با همه همكاری می نماییم و اگر اسرائیل حقوقی را نقض كند، می نویسیم و نشان می دهیم كه ملت عرب و مردم فلسطین با چه مشكلاتی روبه رو هستند. ما می خواهیم بیطرفانه حقایق را انتقال دهیم.

او درباره اینكه آیا مقرر است پروژه مشتركی با رسانه های ایرانی تولید كنند، اظهار داشت: زمانی پروژه مشترك تولید می گردد كه درك مشتركی داشته باشیم. ما در حوزه كودك تولیدات خوبی داریم. در گذشته می گفتند رویكرد ما كمونیستی است، اما ما این رویكرد را تغییر دادیم. می دانیم ایرانی ها در بین كودكان و بزرگسالان اصول اخلاقی دارند و ما آن ها را رعایت خواهیم كرد. بسته پیشنهادی خویش را به دوستان ایرانی عرضه خواهیم كرد و بعد تصمیم خواهیم گرفت چه كاری انجام دهیم. ما با چین هم تجربه خوبی را در این راستا داشته ایم و محتوای كودك آماده برای عرضه به ایران در دست داریم.

همچنین محمد سلطانی فر در انتها مراسم اظهار داشت: ما چند نشست مشترك را با همراهان روسی خود داشتیم و در خلال ماه های آینده تعدادی از كارهایی را كه می خواهیم، می توانیم انجام دهیم. مستندسازی نخستین كاری است كه در حوزه توریسم انجام خواهیم داد. همینطور صدا و سیما و خبرگزاری جمهوری اسلامی می توانند جاذبه های روسیه را نمایش بدهند. حضور شبكه های اجتماعی به ما بهانه نمی دهد مطالبی را تهیه و پخش نكنیم. همكاری ما با روسیه سبب می گردد كه جاذبه آن ها را پخش نماییم و ما از روسیه می خواهیم كه بالا بردن سطح روابط را دنبال كند. در نشست روز گذشته به دنبال این بودیم كه روابطی بین رسانه های ما تولید شود و مدیرعامل ایسنا با خبرگزاری روسی قراردادی امضا كردند و كار ما بعنوان معاونت مطبوعاتی آسان كردن روابط دوجانبه رسانه های روسی و ایرانی است.
نخستین نشست همكاری های مشترك رسانه ای ایران و روسیه، بامداد چهارشنبه (۲۰ تیر ۹۷) به میزبانی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار گردید كه در آن نمایندگانی از رسانه های مختلف روسیه به سرپرستی الكسی ولین معاون وزیر توسعه دیجیتال، مخابرات و ارتباطات جمعی روسیه و معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر كل رسانه های خارجی، مدیران عامل خبرگزاری های ایرنا، ایسنا، مدیركل همكاری های بین المللی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مدیران برخی خبرگزاری ها و مطبوعات داخلی حضور داشتند.



1397/04/21
19:39:36
5.0 / 5
5642
تگهای خبر: رسانه , شركت , عكس , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است