در مراسم بزرگداشت پدر كارتوگرافی ایران صورت گرفت؛

رونمایی از اطلس بزرگ ایران و جهان به زبان انگلیسی

رونمایی از اطلس بزرگ ایران و جهان به زبان انگلیسی كادو دونی: همزمان با بزرگداشت زنده یاد استاد عباس سحاب، بنیانگذار موسسه جغرافیایی و كارتوگرافی سحاب و پدر دانش كارتوگرافی ایران، از اطلس بزرگ ایران و جهان به زبان انگلیسی رونمایی گردید.



به گزارش كادو دونی به نقل از ایسنا، محمدرضا سحاب نسل سوم و رییس هیات مدیره موسسه جغرافیایی و كارتوگرافی سحاب در مراسم بزرگداشت استاد عباس سحاب كه امروز، 9 اردیبهشت در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینكه خشت اول بنای این موسسه در سال 1315 گذاشته شده است، خاطرنشان كرد: مرحوم عباس سحاب در 13 سالگی نقشه كشور فرانسه و بعد از آن هم اولین نقشه گردشگری تهران را به زبان لاتین ترسیم كرد كه این مورد سنگ بنای موسسه جغرافیایی و كارتوگرافی سحاب بود.

وی آخرین اثر دكتر سحاب را اطلس 14 قرن هنر اسلامی عنوان نمود و اضافه كرد: تابحال موفق شده ایم یك جلد از 20 جلد این اطلس را با مشاركت یونسكو منتشر نماییم.

رییس هیات مدیره موسسه جغرافیایی و كارتوگرافی سحاب ضمن اشاره به فعالیت های سحاب در دفاع از اصالت نام خلیج فارس، برخی فعالیت های دیگر این موسسه پس از خاموشی ایشان را تهیه نقشه های گوناگون برای ایران، شهرهای آن و هم سایر كشورها، تهیه نقشه های آموزشی، نقشه های بزرگ دیواری و سیاسی، تهیه اطلس های كتابخانه ای، كتاب برای كودكان، نگاره های آناتومی و نگاره های آموزشی برای آموزش جغرافیا در مدارس برشمرد و تصریح كرد: آخرین اثر انتشار یافته در موسسه سحاب، اطلس بزرگ ایران و جهان به زبان انگلیسی است كه در این مراسم رونمایی می گردد.

احمدرضا خضری، مشاور و مدیركل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران هم در این مراسم، دكتر سحاب را شاعر و ایران شناسی برجسته توصیف كرد و اظهار داشت: ایشان از كودكی با دانش جغرافیا آشنا شد، با آن زیست و با بنیانگذاری موسسه جغرافیایی و كارتوگرافی سحاب هم حیات پر بار خویش را ابدی ساخت.

خضری با اشاره به اینكه دانش جغرافیا دانشی اثرگذار بر سایر دانش ها بخصوص در علوم انسانی و تاریخ است، تصریح كرد: امروزه بدون بهره وری از دانش جغرافیا و محصولات آن نمی توان تاریخ دانست و آن را درس داد.

وی تصریح كرد: این مهم 80 سال پیش در خاندان سحاب درك شد و ایشان را بر آن داشت تا با بنیانگذاری موسسه سحاب، اولین موسسه كارتوگرافی ایران زحمت و رنج انتقال این دانش را به دوش كشند.

مشاور و مدیركل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران سپس از مرحوم ابوالقاسم سحاب به عنوان نسل اول این خاندان نام برد و اظهار داشت: ایشان باوجود آنكه به لحاظ مدیریتی و بنیادی مبدع بود، در عرصه تخصصی خودش هم ابداعاتی داشت.

خضری آنگاه به برخی فعالیت های مرحوم عباس سحاب پرداخت و توضیح داد: ایشان در سنین نوجوانی با حمایت پدر موسسه جغرافیایی و كارتوگرافی سحاب را بنیان نهاد كه این موسسه بعدها عرضه نقشه های بدیل برای جای جای این كره خاكی را ممكن ساخت.

وی با اشاره به فعالیت های بین المللی دكتر سحاب در تهیه اولین كره جغرافیایی به زبان فارسی در سال 1315 بر ضرورت سفر به سرزمین های گوناگون به منظور درك تاریخ تاكید و اظهار نمود: دكتر سحاب 30 هزار شهر و روستا را گام به گام طی كرد تا به دانش جغرافیایی این مرز و بوم دست یابد و آن را در اختیار دیگران بگذارد.

مشاور و مدیركل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران در انتها ضمن ابراز خرسندی از آشنایی با نسل چهارم خاندان سحاب، ابراز امیدواری كرد كه این نسل هم بتواند خدمات پرارزش این خاندان به دانش جغرافیا و تاریخ را ادامه دهد.

به گزارش كادو دونی به نقل از ایسنا، در این مراسم همینطور از جلد دوم كتاب یادنامه استاد عباس سحاب هم رونمایی گردید.




1397/02/09
23:50:51
5.0 / 5
5222
تگهای خبر: كتاب , گل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است