به مناسبت یادروز سعدی در شیراز؛

موزه فرهنگ فارس افتتاح شد، نمایشگاهی از قرن نهم تا دوره زندیه

موزه فرهنگ فارس افتتاح شد، نمایشگاهی از قرن نهم تا دوره زندیه كادو دونی: شیراز- موزه فرهنگ فارس با آثار هنرمندان بزرگ استان در زمینه كتابت، خوشنویسی و نقاشی با استفاده از گنجینه سازمان اسناد و كتابخانه ملی فارس شروع به كار كرد.



به گزارش كادو دونی به نقل از مهر، ظهر شنبه به مناسبت یادروز سعدی در حاشیه برگزاری نشست های علمی كه به میزبانی مركز اسناد و كتابخانه ملی فارس برگزار شد، این موزه با آثاری نظیر قلمدان های نفیس دوره زندیه و قاجاریه افتتاح شد.
پیرامون این موزه، احمد محیط طباطبایی مشاور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و رئیس ایكوم ایران در جمع خبرنگاران اعلام نمود: كتابخانه های ملی و سازمان ملی اسناد به تعریف شورای بین المللی موزه ها خودشان موزه هستند زیرا بخشی از میراث فرهنگی و هنری و تاریخی را حفاظت می كنند و می شناسند و معرفی می كنند به این دلیل به صورت شاخص می توان عنوان نمود بخشی از آثاری كه جنبه های هنری بر جنبه های تاریخی و فرهنگی ارجحیت دارد این موزه با استانداردهای «ایكوم» در شیراز افتتاح شد.
وی با اشاره به اینكه این موزه به شكل سالن موزه ای به صورت ثابت و همیشگی به راه افتاده است، اضافه كرد: به عبارتی موزه فرهنگ فارس در دل مركز اسناد و كتابخانه ملی استان به نمایش در آمده است؛ این یك موزه اختصاصی است كه توسط هنرمندان همت شده و به مخاطبان ارائه شده است.
محیط طباطبایی رعایت استانداردهای ایكوم در موزه فرهنگ فارس را نسبی ارزیابی كرد و اظهار داشت: به نسبت آنچه در ایران وجود دارد، این موزه از بهترین استانداردها برخوردار می باشد.
مشاور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی در ادامه اعلام نمود: در ایران به لحاظ كمیتی و تنوع ما شاهد تولید موزه های بسیارخوبی بودیم و در سال قبل 44 موزه خصوصی در ایران افتتاح شده است.
وی با تمجید از بخش خصوصی در تولید موزه ها ادامه داد: شاید موزه خصوصی از كیفیت های فنی و مادی برخوردار نباشد اما به لحاظ توسعه مدنی و حضور مردمی ارزش بالایی دارد و یك برآیند كلی است.
وی در عین حال عنوان كرد: موزه ها بعنوان شاخص های فرهنگی مهمترین نهاد فرهنگی به شمار می روند؛ اگر دیده می گردد كه وضع موزه ها بر مبنای آنچه انتظار می رود نیست به خاطر مشكلات فرهنگی است.
رئیس ایكوم ایران با تاكید بر اینكه موزه ها و حفاظت از میراث فرهنگی برای آینده است، اضافه كرد: اتفاقا كسانی به میراث فرهنگی اهمیت نمی دهند و در از بین رفتن آن گاهی عمدا یا سهوا سهیم هستند كه به آینده هیچ اعتقادی ندارند؛ برای رفتن به سمت آینده و توسعه حفظ فرهنگ اصیل و میراث فرهنگی اولویت است و موزه ها مهمترین فضا و نهاد موسسه ای هستند كه این كار را انجام می دهند.
محیط طباطبایی پیرامون اشیا و آثار به نمایش در آمده در موزه فرهنگ فارس اعلام نمود: اغلب این آثار در حوزه هنرهای خوشنویسی، كتاب آرایی و غیره است و فرایندی را داریم كه از دوران قرن نهم اثر در این موزه قرار گرفته و تا دوران قاجار نمونه هایی دیده می شود؛ نمونه هایی از هنر كتاب آرایی كه رونق و شكوفایی آن در دوره قاجاریه است در این موزه قرار دارد.
در این مورد، كوروش كمالی سروستانی، مدیر مركز اسناد و كتابخانه ملی فارس هم اظهار داشت: در موزه فرهنگ فارس جنگ ادبی به خط و انتخاب ملاصدرا و آثار كتابت و تذهیب و خوشنویسی برآمده از خامه هنرمندانه فتحعلی حجاب شیرازی، وصال شیرازی، احمد نی ریزی، لطفعلی شیرازی، محمود مذهب شیرازی، تابلو نقاشی كمال الملك و هم اسناد و فرمان های تاریخی و قرآن كریم و كتاب های نفیس بخشی از آثار این موزه است.
كوروش كمالی سروستانی اضافه كرد: ایده تاسیس این موزه در سال 1396 شكل گرفت و بعد از طراحی و اجرا در اول اردیبهشت ماه جاری و همزمان با یادروز سعدی در طبقه هم كف ساختمان زیبا و محوطه تاریخی مركز اسناد و كتابخانه ملی فارس افتتاح شد.

1397/02/01
13:08:10
5.0 / 5
4846
تگهای خبر: استاندارد , فرهنگ , كتاب , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است