با دعوت نشر نو؛

ماركسیست ها به كتابفروشی ها آمدند

ماركسیست ها به كتابفروشی ها آمدند كادو دونی: كتاب ماركسیست ها نوشته سی.رایت میلز با ترجمه خشایار دیهیمی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد.



به گزارش كادو دونی به نقل از مهر، كتاب «ماركسیست ها» نوشته سی. رایت میلز اخیرا با ترجمه خشایار دیهیمی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این كتاب در سال ۱۹۶۲ انتشار یافته است.
مترجم كتاب در ابتدای آن، نوشته است كه این كتاب قصه یا قصه هایی دارد. «ماركسیست ها» نصفه و نیمه منتشر می شود؛ چهل و یك سال پس از نگارش، و بیست و دو سال بعد از ترجمه اش. «سال ۵۹ بود. هنوز ماركسیست ها، با گروه های رنگ وارنگشان كیاوبیایی داشتند. جلساتشان برقرار بود، روزنامه هایشان انتشار می یافت، جدل به اصطلاح تئوریك با هم داشتند و هنوز گروهك و محارب نشده بودند. در دنیا هنوز دولت قَدرقدرت شوروی عرض اندام می كرد و كعبه آمال عده ای، و از نظر عده ای دیگر امپریالیست ثانی، سوسیال امپریالیست بود.» دیهیمی این كتاب را در آن سال ها كه بخشی از توصیفش از دوران مذكور با این عبارات درج شده، انجام داده است. اما چاپ آن در ایام پایانی سال ۹۶ امكان پذیر شده است.
در توضیح عبارت ناقص چاپ شدن این كتاب كه توسط دیهیمی به كار برده شده، باید گفت این كتاب به همان صورت ترجمه اولیه اش در سال ۵۹ با مختصر تغییرات انتشار یافته است. به تعبیر نویسنده «ماركسیست ها»، كتاب پیش رو، پیش درآمدی بر انواع ماركسیسم است و به صورت عمده برای كسانی نوشته شده كه این فلسفه ها را نمی شناسند و تظاهر هم نمی كنند كه می شناسند. همینطور این كتاب برای مطالعه افرادی نوشته شده كه با مكتب ماركسیسم آشنا هستند اما بر این باورند كه كمونیست ها، ماركسیسم را دربست بلعیده اند پس دیگر نمی تواند از آنِ آنها باشد، و هم برای آن گروه از مخاطبان كه فكر می كنند ماركسیسم صرفا یك ایدئولوژی است.
سی. رایت میلز پژوهشگری بود كه هم اهالی دانشگاه و هم مخاطبان عمومی آثارش را مطالعه می كردند. اهمیت زندگی دانشگاهی این پژوهشگر در این بود كه تلاش داشت به رسالت روشنفكری خود وفادار بماند و خلاف روح زمانه، نماینده راستین اندیشه های انتقادی زمان خود باشد؛ بنابراین از متخصصان علوم اجتماعی كه بعنوان مشاور به خدمت بنگاه های تبلیغاتی و تجاری درآمده بودند و دانش خویش را وسیله مقاصد آن ها كرده بودند، ولی در عین حال خویش را متخصص بی طرف می نامیدند، سخت خشمگین بود. هنگامی كه به شوروی دعوت شد و بعنوان منتقد جامعه آمریكا مورد احترام قرار گرفت، حتی رهبر وقتِ شوروی هم از انتقادهای آتشین این نویسنده مصون نماند.
كتاب پیش رو، ۷ فصل دارد كه عناوین شان بدین سان است: «آرمانها و ایدئولوژیها»، «تجلیلی از ماركس»، «متفكران كلاسیك»، «فهرستی از اندیشه ها»، «قواعدی برای نقد»، «ملاحظات انتقادی» و «راه های گذر به سوسیالیسم». در فصل سوم مقالات و نوشته هایی ماركس و انگلس بعنوان اصلی ترین متفكران مكتب ماركسیستی با این ترتیب درج شده اند:
كارل ماركس: مفهوم ماتریالیستی تاریخ، كارل ماركس: شیوه سوسیالیسم علمی، كارل ماركس: مانیفست حزب كمونیست، كارل ماركس: تطور انقلابی سرمایه داری، كارل ماركس: تزهایی درباره فوئرباخ، فردریش انگلس: سوسیالیسم: تخیلی و علمی.
در قسمتی از این كتاب می خوانیم:
ماركسیست های بی پیرایه (چه در موافقت و چه در مخالفت) طبق سنت خود ماركس عمل می كنند. آنها ماركس و خیلی از ماركسیست های بعد از او را، بعنوان بخشی مستحكم از سنت كلاسیك تفكر جامعه شناسی درك می كنند. آنها با ماركس هم مثل هر چهره بزرگ دیگر قرن نوزدهم، عالمانه برخورد می كنند، آنها با هر مرحله بعدی ماركسیسم بعنوان یك مورد ویژه تاریخی برخورد می كنند. آنها عموما توافق دارند كه آثار ماركس علامت انحصاری جامعه قرن نوزدهم را بر خود دارد، اما الگوی عمومی و شیوه تفكرش را برای خودشان محوری و متناسب با تلاششان برای درك جهان های اجتماعی فعلی می دانند. برای مثال این دیدگاه آیزاك دویچر در بیوگرافی ها و تحلیل هایش از جهان شوراها، و دیدگاه جون رابینسون در مقاله ای درباره اقتصاد و ماركسیسم است. البته، این همان دیدگاهی است كه در مقاله حاضر هم وجود دارد.
كوشش های دیگر برای مشخص كردن ماركسیست های بی پیرایه شامل عبارتهایی می گردد نظیر عبارت ادوارد تامپسون كه آنها را ماركسیزان می نامد، یا جوج ال. موس كه ماركسیست های قلبا ماركسیست لقبشان می دهد و آنچه بسیاری نویسندگان با عنوان سنت ماركس از آن در برابر هرگونه ماركسیسم انعطاف ناپذیر و نهادی یاد می كنند. در بین ماركسیست های بی پیرایه، اگر نخواهیم فهرست را زیاد طول و تفصیل بدهیم، می توان از متفكران متنوعی چون ویلیام موریس (متاخر)، آنتونیو گرامشی، روزا لوكزامبورگ، جی. دی. ایچ كول، جورج لوكاچ، كریستوفر كالدول، ژان پل سارتر، جان استرایچی (متاخر)، ژرژ سورل، ادوارد تامپسون، لشك كولاكوفسكی، ویلیام آ. ویلیامز، پل سوئیزی و اریش فروم نام برد.
این كتاب با ۲۰۹ صفحه، شمارگان ۵۵۰ نسخه و قیمت ۲۰ هزار تومان انتشار یافته است.

1396/12/27
11:55:06
5.0 / 5
4757
تگهای خبر: انتشار , فروش , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است