توسط انتشارات جهان كتاب؛

جلد دوم ایرانیت، ملیت، قومیت منتشر گردید

جلد دوم ایرانیت، ملیت، قومیت منتشر گردید به گزارش کادو دونی دومین جلد کتاب ایرانیت، ملیت، قومیت نوشته اصغر شیرازی توسط انتشارات جهان کتاب منتشر و راهی بازار نشر شد.



به گزارش کادو دونی به نقل از مهر، کتاب «ایرانیت، ملیت، قومیت (۱۳۵۷-۱۳۲۰)» نوشته اصغر شیرازی اخیرا توسط انتشارات جهان کتاب منتشر و راهی بازار نشر شده است. جلد اول این کتاب سال ۹۵ توسط این ناشر ارائه شد. جلد دوم این کتاب، ششمین عنوان از مجموعه «ایران ما» است که این ناشر چاپ می کند.
اصغر شیرازی نویسنده این کتاب می گوید هر که گفتمان های رایج در ایران صد سال گذشته را دنبال کرده باشد، می داند که حساس ترین آنها، گفتمان ناظر بر مسائل ایرانیّت، ملّیّت و قومیّت است. از خصوصیت های این گفتمان، یکی هم این حقیقت است که به سطح نظری مساله محدود نمی گردد، بلکه گاه به صورت برخوردهایی بین نیروها و جریان های سیاسی هوادار مواضع مختلف در می آید. یکی دیگر از خصوصیت های این گفتمان، وزن سنگین عاطفی و به شدّت ایدئولوژیک آن است که اغلب مانع از پردازش خردمندانه مبحث می شود.
جلد اول کتاب «ایرانیّت، ملیّت، قومیّت» به قول مولفش، با نگاهی عاری از پیش داوری، کوششی بود جهت بررسی و تحلیل وجوه مختلف این مساله. این کتاب با تاریخ پیدایش مفهوم ایران و مدلول سرزمینی، قومی و سیاسی آن، بعنوان پیش زمینه شناخت گونه هایی از ناسیونالیسم ایرانی شروع شد و با بررسی شاخصهای اصلی گرایش های ایران گرا، ملّت گرا و قوم گرایانه در ایران جدید تا آغاز جنگ دوم جهانی و سقوط دولت رضاخان ادامه پیدا کرد. بدین سان در جلد اول، گفتمان ملت سازی در ایران از نیمه دوم قرن سیزدهم شمسی تا آخر حکومت رضاخان پهلوی بررسی و مشکلات و موانعش شرح داده شد.
در جلد دوم، شیرازی به این جا می رسد که نارضایتی هایی که در اثر استبداد حاکم بر ایران مجال بروز نداشتند، به مجرد سقوط رضاخان سرباز کرده و با وسعت و شدت بیشتری به صورت تجدید جنبش های ناسیونالیستی قومی مرکزگریز خویش را نشان دادند؛ بخصوص در آذربایجان و منطقه کردنشین مُکری. مبحث دومین جلد «ایرانیت، ملیت، قومیت» که از مقطع سال ۱۳۲۰ آغاز می شود، بررسی همین دو جنبش مرکزگریز در آذربایجان و کردستان مکری و ادامه آنها تا سال ۱۳۵۷ است. در این راه، روند ملت سازی و ملت گرایی در مرکز هم بررسی می شود.
کتاب پیش رو ۱۰ فصل دارد که در ۲ بخش اصلی جا دارند. بخش اول «فرقه دموکرات آذربایجان» است که ۷ فصل را در خود جا داده است. عناوین این فصول به ترتیب عبارت اند از: «زمینه مناسب درونی»، «فرصت رهایی و جداسری فرقه»، «نقش شوروی در برساخت فرقه»، «نقش آمریکا و بریتانیا»، «تنهایی و فروپاشی»، «ناسیونالیسم حکومتی و جامعه مدنی»، «نقش ایدئولوژی در برسازی ملت آذربایجان».
بخش دوم کتاب هم، «جمهوری کردستان» است که این فصل ها را شامل می شود: «فرصت رهایی و توهم جمهوری»، «هدف نهایی» و «نقش ایدئولوژی در برسازی ملت کرد».
در قسمتی از این کتاب می خوانیم:
در نشریاتی که توسط فرقه در دوره اشغال و درباره زبان منتشر گردید علاوه بر گرایش آذریستی چند مبحث دیگر به صورت درآمیخته با یکدیگر به چشم می خورد: ۱- تاکید بر نقش هویت ساز زبان ۲- شرح اجحاف هایی که بر زبان ترکی آذری می شد؛ مبارزه ای که برای رفع اجحاف ها لازم می آمد و ۳- شرح افتخارات زبان ترکی آذربایجانی. به اینها می توانیم ایده پان آذریستی دایر بر وحدت زبان را هم بیفزاییم. دیدیم که یکی از علل رسول زاده برای اثبات وحدت هویت ملی بین اهالی جمهوری آذربایجان و آذربایجان ایران اشتراک زبان بود. آنها هر دو به زبان ترکی آذری تکلم می کردند و ازاین رو یک ملت واحد را تشکیل می دادند که بایستی صاحب کشور واحد خود بشوند.
این کتاب با ۵۵۶ صفحه، شمارگان ۴۴۰ نسخه و قیمت ۱۸۵ هزار تومان انتشار یافته است.

1401/03/28
09:31:21
5.0 / 5
458
تگهای خبر: انتشار , كتاب , نویسنده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است