با ارائه گزارشی تشریح شد؛

آمار كتابخانه دار شدن شهرهای بی كتابخانه پارسال

آمار كتابخانه دار شدن شهرهای بی كتابخانه پارسال به گزارش كادو دونی معاونت برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد كتابخانه های عمومی كشور گزارشی درباره روند ساخت و راه اندازی كتابخانه در شهرهای فاقد كتابخانه داد.



به گزارش کادو دونی به نقل از مهر، ساخت و راه اندازی کتابخانه در شهرهای فاقد آن از اولویت های برنامه های نهاد بوده که از سال ۹۷ توجه ویژه تری به اجرای آن شد.
بر این اساس در سال ۹۸ با مدیریت معاونت توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد و همت مدیران کل استانی، ۱۸ شهر کشور دارای کتابخانه شدند که بر این مبنا شاهد کاهش یازده و نیم درصدی در آمار شهرهای فاقد کتابخانه بودیم. همینطور تعداد ۲۳ پروژه در حال ساخت هم در شهرهای فاقد کتابخانه از سال ۹۸ شروع شده و الان در حال اجراست که امید می رود تا آخر شهریور سال آینده به بهره برداری برسند.
بر اساس این گزارش از سال ۹۵ به صورت متوسط، سالانه نزدیک به ۳ درصد به مجموعه کتابخانه های نهادی کشور اضافه شده است که با احتساب کتابخانه های مشارکتی و مستقل به صورت میانگین هر سال ۱۰۰ کتابخانه راه اندازی و به بهره برداری رسیده است. اما از سوی دیگر هر سال به سبب نظارت های قانونی یا معضلات اقتصادی برخی از کتابخانه های مشارکتی لغو مجوز یا تعطیل شده اند؛ همینطور برخی از کتابخانه های نهادی هم بر مبنای مشکلات ناشی از مخاطرات فنی مهندسی، سازه ای یا مسائل حقوقی از شبکه کتابخانه ها خارج شده اند. ازاین رو کتابخانه های افتتاح شده در شهرهای فاقد آن، نزدیک به یک چهارم کتابخانه های نهادی بهره برداری شده در سال ۹۸ است.
در این گزارش آمده است:
افزایش ۴ برابری هزینه های ساخت و تجهیز، عدم تعیین وضعیت نقشه های توسعه در شهرهای جدید و همینطور تغییرات سالانه در تقسیم بندی های کشوری، عوامل محدود کننده در توسعه کتابخانه ها در شهرهای بدون کتابخانه است که باید با بهره بردن گسترده تر از توان خیران و اعتبارات استانی، توجه بیشتر فرمانداران و رؤسای سازمان های مسکن و شهرسازی شهرستان ها به جانمایی و ساخت کتابخانه، آنها را مدیریت و کمرنگ کرد.
در آخر این گزارش هم آمده است:
بر مبنای برنامه پنج ساله پیشبینی شده برای ساختن کتابخانه در همه شهرهای ایران باید هر سال تقریباً ۲۰ درصد از تعداد شهرهای فاقد این کتابخانه کاسته شود که در دو سال قبل باتوجه به افزایش چشم گیر هزینه های تملک ساخت و تجهیز، این عدد به ۱۱ درصد رسیده که می طلبد با برنامه ریزی هدفمندتر در سال های پیش رو این امر جبران شود.
مذاکره و تفاهم با بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (رحمت الله علیه)، بسیج سازندگی و خیران محلی همچون برنامه هایی است که معاونت توسعه نهاد شروع کرده که امید است با عنایت خداوند و هم عزمی ملی، در انجام این طرح مؤثر باشد.


منبع:

1399/08/01
21:32:11
5.0 / 5
1827
تگهای خبر: رمان , كتاب , مسكن , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است