فرسودگی اثر تاریخی؛

حال ناخوش كتیبه سلجوقی

حال ناخوش كتیبه سلجوقی كادو دونی: در صورتیكه سنگ نوشته خرم آباد در حال فرسودگی و نابودی است كه مسئولان خبر از كمك تیم مرمتگر تخت جمشید برای مرمت این اثر تاریخی لرستان می دهند.



خبرگزاری مهر - گروه استان ها: سنگ نوشته، نوشته ای تاریخی بر سنگی مکعبی شکل است که به صورت یکپارچه متصل به صخره ای طبیعی در مرکز شهر خرم آباد (ضلع شرقی - خیابان شریعتی) و در راه قدیمی شاپور خواست به خوزستان قرار دارد و نمادی از فرهنگ غنی مردمان این سرزمین است.
حال ناخوش کتیبه سلجوقی
ارتفاع متون کتیبه دار با احتساب دوپله در چهار ضلع سنگ نوشته، ۳۴۴ سانتیمتر است، این کتیبه به خط کوفی و زبان فارسی دورتادور ستون سنگی تحریر شده است که درگذشته به «بردنوشته» معروف بوده است. کتیبه با «بسم الله» شروع شده و موضوع آن مربوط به حکم امیر اسفهسالار کبیر ظهیرالدین و الدوله معین الاسلام طغرل لتکین ابوسعید برسق درباب بخشش علفچر در چراگاه های شاپور خواست و ممنوعیت برخی سنت هایی ناپسند در عهد سلطنت ملکشاه سلجوقی به تاریخ ۵۱۳ هجری قمری است.
«سنگ نوشته» خرم آباد این روزها حال و روز خوشی ندارد، عدم حفاظت و ساماندهی و همین طور مرمت از این اثر تاریخی باعث شده تا شاهد فرسودگی و تخریب آن باشیم.
تهیه طرح مرمت توسط تیم مرمتگر تخت جمشید
سید امین قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در ارتباط با اشاره به آغاز مرمت «سنگ نوشته» خرم آباد اظهار داشت: بمنظور مرمت این اثر تاریخی و در نظر گرفتن حساسیت مرمت آثار سنگی با دعوت از تیم مرمتگران تخت جمشید و بازدید از سنگ نوشته تهیه طرح مرمت این کتیبه سنگی در دستور کار این اداره کل قرار گرفت.
وی اضافه کرد: باتوجه به تهیه طرح مرمت و اتمام فتوگرامتری و لطمه نگاری، مرمت این اثر تاریخی طی روزهای آتی برمبنای طرح مرمت تهیه شده توسط این تیم متخصص شروع خواهد شد.
وعده ای برای ساماندهی محیط پیرامونی «سنگ نوشته»
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با اشاره به اعتبار بیش از ۹۷۰ میلیون ریالی مرمت سنگ نوشته اشاره کرد: در این فصل از مرمت این کتیبه تاریخی پاکسازی لطمه های بیولوژیکی و آلودگی ها و ملات های مربوط به دوره های پیشین، موزون سازی، ملات گذاری و تزریق ملات استواری بخش انجام خواهد گرفت.
قاسمی، ساماندهی محیط پیرامونی سنگ نوشته را از دیگر برنامه های این اداره کل دانست.
لازم به ذکر است سنگ نوشته خرم آباد مربوط به قرن ششم هجری بوده و در تاریخ ۱۱ بهمن ماه ۱۳۳۴ به شماره ۳۹۸ در لیست آثار ملی به ثبت رسیده است.


منبع:

1399/05/26
14:19:35
5.0 / 5
2282
تگهای خبر: تخصص , صنایع دستی , فرهنگ , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است