آخر مرداد تكلیف جشنواره های فجر مشخص می شود؟

آخر مرداد تكلیف جشنواره های فجر مشخص می شود؟ به گزارش كادو دونی در حالیكه گمانه زنی درباره برگزار شدن یا نشدن جشنواره های فیلم و تئاتر و شیوه های جایگزینی احتمالی در دست بررسی می باشد، وزیر فرهنك و ارشاد اسلامی تاكید كرده كه تا آخر مرداد تكلیف این جشنواره ها مشخص خواهد شد.


به گزارش کادو دونی به نقل از ایسنا، از همان روزهای ابتدایی سال 99 که ادامه همه گیری بیماری کوید 19 برای چند ماه آینده و شاید تا آخر سال مسجل شد، بحث درباره برگزاری جشنوارهای هنری بخصوص فیلم و تئاتر شدت یافت، بخصوص آنکه در همین نیمه اول سال دو جشنواره مهم جهانی فیلم فجر و تئاتر عروسکی تهران (مبارک) با عنایت به مساعد نبودن شرایط به تعویق افتادند.
اما حالا که به نیمه دوم سال نزدیک می شویم و هر روز هشدارها و نگرانی های بیشتری درباره سخت بودن پاییز و زمستان سال جاری مطرح می شود، برگزاری جشنواره های فجر بیشتر از بقیه مورد سوال و تردید قرار می گیرند.
در این باره مدیران سینما و تئاتر اولویت را بر برگزاری جشنواره های فیلم و تئاتر فجر گذاشته اند، اما در حال بررسی راهکارهایی هم هستند تا شیوه های دیگری را برای جایگزینی احتمالی مدنظر داشته باشند، گرچه احیانا در نهایت همه چیز به نظر ستاد ملی کرونا در موعد برگزاری این رویدادها منوط خواهد بود.
پیش تر قادر آشنا - مدیرکل هنرهای نمایشی - گفته بود، «به دنبال برگزاری جشنواره های تئاتر فجر و تئاتر عروسکی متناسب با شرایط تئاتر در دوران پساکرونا هستیم» و برهمین اساس حسین مسافر آستانه را هم بعنوان دبیر جشنواره تئاتر فجر برگزید. البته هنوز فراخوان این جشنواره منتشر نشده تا مشخص شود تئاتری که حتی در این روزهایی که حساسیت پاییز و زمستان را هم ندارد، سالن هایش خالی از تئاتر و تماشاگر هستند، چگونه می خواهد جشنواره فجر را برگزار کند.
در مورد جشنواره تئاتر عروسکی هم اعلام گردید در اسفندماه برگزار می گردد و فعلا با همان تیم قبلی کارها پیش می رود و مقرر شد دبیر جدیدی جایگزین مرحوم گلزار محمدی نشود.
درباره جشنواره فیلم فجر هم که هنوز دبیرش به صورت رسمی معرفی نشده، اما در خبرهای سازمان سینمایی از ابراهیم داروغه زاده بعنوان دبیر این رویداد یاد شده است، وضعیت حدودا مشابه است. گرچه جشنواره فیلم فجر از جهاتی به جشنواره تئاتر فجر برتری دارد چون پخش فیلم با اجرای زنده نمایش شرایط متفاوتی را بوجود می آورد.
به تازگی حسین انتظامی - رئیس سازمان سینمایی - در نشست خبری خود درباره وضعیت برگزاری جشنواره های سینمایی با اشاره به اینکه امکان آنلاین بودن جشنواره های فیلم کوتاه تهران و مستند حقیقت بخاطر تجاری نبودن فیلم ها بیشتر و مناسب تر است، تاکید کرد، در جشنواره فیلم فجر یک مساله مهم تولید است که اگر به تعداد کافی نباشد احتمال لغو رویداد وجود دارد، اما فعلا برپایه گزارش ها تعداد کافی فیلم در دست تولید است.
او علاوه بر این افزود: با این وجود اینکه چقدر از جشنواره ها را می توان به شکل سنتی و معمول برگزار کرد و چقدر را به شکل آنلاین، در دست بررسی می باشد و اگر برای برگزاری آنلاین پلت فرم هایی نداشته باشیم که امنیت فیلم ها را تضمین کند، سراغ آن نمی رویم.
با وجود تمام این اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگویی با روزنامه ایران اعلام نموده است: جمع بندی درباره برگزاری این رویدادها تا آخر مرداد تکمیل می شود.
سید عباس صالحی گفته است: اسفندماه همه در هیأت دولت با پدیده ای ناشناخته روبه رو بودیم که تمامی صحبت های مطروحه در آن زمان برپایه شناخت و بررسی وزارت بهداشت از آن مقطع و شکل پیشروی ویروس کرونا بود و امیدوار بودیم که نهایتاً تا آخر فروردین این ویروس کاملاً مهار شود، اما کم کم دامنه و شناخت از ادامه مسیر با اما و اگرهایی روبه رو شد و هنوز هم به وضوح و قطعی معلوم نیست که این رویه و شرایط تا چه زمانی طول خواهد کشید. پس با عنایت به این که چشم انداز روشن و دقیقی وجود ندارد طبیعتاً امکان برنامه ریزی دقیقی هم وجود ندارد و ما تنها می توانیم برای شرایط مختلف سناریوهای مختلف را پیش رو بگذاریم تا ببینیم در شکل ها و شرایط مختلف، چه اقداماتی را می شود متصور بود و برپایه آنها پیش رفت.
او با اشاره به سناریوهای مختلفی که در نظر گرفته شده، ادامه داده است: سناریوی اول این بود که اگر کم کم با افول و وضعیت سفید کشور روبه رو شدیم، تلاش نماییم جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی که در شش ماه اول امکان برگزاری اش نبود را در شش ماه دوم اجرا نماییم و در نیمه دوم سال جبران نماییم و تا حدودی هم پیش رفتیم و حتی دبیران جشنواره فیلم فجر را هم معرفی کردیم. امروز اما به نظر می آید با روند فعلی، امکان تحقیق سناریو اول تقریباً غیر ممکن شده و مجبوریم در چنین شرایطی روی سناریوهای دیگر متمرکز شویم. جمع بندی از شرایط پیش رو تا آخر مردادماه کامل خواهد شد و آن زمان می توانیم تصمیم بگیریم که جشنواره و رویدادهای نیمه دوم سال را برگزار نماییم یا نه. در واقع اگر به لطف خداوند شرایط به سمتی رفت که وضعیتی آرام تر را پیش رو داشتیم می توانیم جشنواره را در مدل هایی تازه که متناسب با وضعیت امروز کشور است برگزار نماییم و اگر هم چنین اتفاقی نیفتاد درباره جایگزین های دیگر و متناسب از قبل تصمیم گیری و در موعد مقرر آنرا اجرا خواهیم کرد.
این اظهارات وزیر فرهنگ در حالی مطرح شده که گویا این حساسیت ها و بلاتکلیفی ها فقط درباره بعضی رویدادها مطرح است و جشنواره های تئاتر و فیلم مقاومت با چنان جدیتی کار را برای برگزاری در پاییز پیش می برند که انگار کرونایی وجود ندارد. البته شاید هم تمهیدات و روشی متفاوت برای برگزاری در نظر گرفته اند که فعلا خبری نشده است. این مورد درباره جشنواره فیلم کودک اصفهان هم صدق می کند که برگزاری آنلاین بخش هایی از آن تابحال رسانه ای شده است.



1399/05/20
22:44:25
5.0 / 5
2073
تگهای خبر: تئاتر , تولید , جشن , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
کادو

كادو دونی

فروش انواع کادو

kadodooni.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كادو دونی محفوظ است